Ankara Bahçelievler 7. cadde için bisiklet vakti!

Ankara Bahçelievler 7. cadde için bisiklet vakti!

Bugün, saat 10.00 – 15.00 arası Bahçelievler 7. Cadde, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında araç trafiğine kapatılarak sadece bisiklete ve yayalara açık olacak.

Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği, Avrupa Birliği Delegasyonu ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenecek “Avrupa Hareketlilik Haftası” etkinliklerinin adresi Bahçelievler 7. Cadde olacak.

BİSİKLETİNİ AL VE 7. CADDE’YE GEL

Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde Ankara’da ilk kez gerçekleşecek etkinlikler kapsamında, Bahçelievler 7. Cadde (Aşkaabat Caddesi), yarın 10.00-15.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatılacak.

Başkent’in en işlek caddelerinden biri olan Bahçelievler 7. Cadde, bir gün de olsa bisiklet kullananlar ile yürüyüş yapmak isteyenlerin buluşma noktası olacak.

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan “Avrupa Hareketlilik Haftası”, 51 ülkede ve 2 bin 548 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek ve bu etkinliğe Başkent Ankara ilk kez katılacak.

Büyükşehir Belediyesi’nin tüm Ankaralıları bisikletlerini alıp gelmeleri için davet ettiği etkinliğe, spor okulları ile sokak sanatçıları da katılacak. Bisiklet turunun gerçekleştirileceği günde, bisiklet kullanmayı bilmeyenler için de eğitmenler hazır bulunacak.

YAŞAM BOYU SAĞLIK

Kent yaşamında insanları toplu taşımaya teşvik ederek, bisiklet kullanımını artırmak ve ulaşım alışkanlıklarını değiştirerek daha sağlıklı alternatifleri teşvik etmek amacıyla düzenlenecek olan etkinliğe, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Ankara’daki büyükelçiler ve çok sayıda davetli bisikletleriyle katılacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın, yayalaştırma projesi için referandum yapılmasına sıcak baktığı Bahçelievler 7. Cadde için ilk deneme de böylece gerçekleşmiş olacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.