Ankara Bilkent Şehir Hastanesi "En İyi Sağlık Tesisi Projesi” ödülünü aldı

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi "En İyi Sağlık Tesisi Projesi” ödülünü aldı

Dünyanın en büyük sağlık kampüsü arasında gösterilen Ankara Bilkent Şehir Hastanesi, Amerika’daki bir yayın kuruluşunun yaptığı uluslararası araştırmada "En İyi Sağlık Tesisi Projesi” ödülüne layık görüldü. 

Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise tüm birimleri tek seferde inşa edilen 3. büyük sağlık kuruluşu unvanına sahip Ankara Bilkent Şehir Hastanesi, uluslararası bir kuruluşun yaptığı araştırma sonucunda “En İyi Sağlık Tesisi Projesi” ödülü verildi.

DEV SAĞLIK KURULUŞU ÖDÜLÜNÜ ALDI

Dünyada inşaat sektörü konusunda en yetkili yayınlarından biri olarak kabul gören, inşaat endüstrisi için analizler, veriler ve akademik görüşler sağlayan Amerikan dergisi Engineering News Records (ENR) tarafından her yıl düzenlenen “En İyi Küresel Projeler” araştırmasının sonucu geçtiğimiz günlerde açıklandı. Geride bıraktığımız 14 Mart Tıp Bayramı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışı yapılan 1.312.000 m2 kapalı alana sahip Ankara Bilkent Şehir Hastanesi, araştırmada yer alan “En İyi Sağlık Tesisi Projesi” dalında ödüle layık görüldü. Ödül değerlendirmesinde uluslararası projelerin zorluk ve riskleri, geliştirilen inovasyon ve çözümler, dizayn ve uygulamadaki zorluklar, bölgesine ve sektöre kattığı faydalar ve iş güvenliği kalite konularında performans dikkate alınarak yapıldı. 

İNŞAAT AŞAMASINDA DA PEK ÇOK ÖDÜL ALDI

Türkiye’nin sağlık alanındaki en büyük Kamu- Özel İşbirliği projesi olan ve dünyanın tek parçada yapılan en büyük hastanesi unvanını taşıyan Bilkent Şehir Hastanesi yapım aşamasında; Bonds&Loans Turkey Awards-2015 tarafından 100 aday arasında ‘En İyi Altyapı Finansmanı Ödülü’ne de layık görülmüştü. Proje ayrıca yılın ‘En İyi Proje Finansmanı’ ve ‘En İyi Sendikasyon Kredisi’ kategorilerinde ikinci gelerek aday olduğu 3 dalda ödül kazanmıştı. Proje, Project Finance International (PFI) Awards-2015 tarafından da Ortadoğu ve Afrika kategorisinde ‘Yılın Anlaşması Ödülü’ne layık bulunmuştu. 

OSMAN AKDOĞAN/ İLKSAYFA-

Gazetilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.