Ankara Bina Mantolama Fiyatları! Ankara'da bir binanın mantolama maliyeti ne kadar?

Ankara Bina Mantolama Fiyatları! Ankara'da bir binanın mantolama maliyeti ne kadar?

Mantolama ustaları,kışın yaklaşmasıyla işlerinde yoğunluk olduğunu belirterek, üç katlı bir binanın, kaliteli malzeme ile 1 haftada 50 bin liraya bitirilebildiğini söyledi.

Kış aylarının yaklaşmasıyla binalarda mantolama çalışmaları da hız kazandı. Ankara'da ikamet eden bina sakinleri, soğuk geçen kış aylarına önlem almak, eskiyen bina duvarları sebebiyle ısı kaybını önlemek için mantolama yöntemine başvuruyor.

Peki Ankara bina mantolama fiyatları ne kadar? Ankara'da bir binanın mantolama maliyeti ne kadar?

Gazetemize konuşan ustalar, mantolama sayesinde vatandaşların yakıt tasarrufu yapabildiğini belirterek, üç katlı bir binanın, kaliteli malzeme ile 1 haftada 50 bin liraya bitirilebildiğini söyledi.


Kış ayları yaklaşırken Ankara'da mantolama yoğunluğu yaşıyor. Hemen hemen her cadde ve sokakta iskele kurulmuş binalar göze çarpıyor. Kış aylarında büyük yakıt tasarrufu yaz aylarında ise sıcaktan büyük ölçüde korunmayı sağlayan mantolama, ustalardan Kenan Ustanın dediğine göre Kasım ayının sonuna kadar yapılabiliyor.

 

Mantolama işi ne kadar sürer?

Gazetemize bugünlerde yaşanan yoğunluk ve maliyetler hakkında bilgi veren Kenan Usta, “Bu ay sırada 2-3 bina daha sırada bekliyor. Ortalama 3 katlı binanın yapımı 50 bin lirayı buluyor. 5 usta olarak biz de bu binayı 1 haftada tamamlayabiliyoruz” ifadelerine yer verdi. 

 

Mantolama için kaç kişi çalışır?

Yılın özellikle bu aylarında mantolama işlemlerinin daha çok yapıldığı bilgisini veren Kenan usta, “Kasım ayının sonuna kadar dış cephe kaplaması yapılabiliyor. Kışa girmeden vatandaş bu mevsimde istiyor ki ödediğini yakıtıyla dengelemek olarak düşünüyor. Yakıttan büyük tasarruf sağlar yaz aylarında da sıcağın eve girmesini engeller. Şuan bu elimizde 2-3 tane daha bina sırada bekliyor. 3 katlı bir binayı bitirmemiz ise 5 kişilik bir ekiple 1 haftayı buluyor. Şükürler olsun şuan işlerimiz de iyi gidiyor” diye konuştu. 

 

Peki mantolama maliyeti ne kadar?

Ortalama 3 katlı bir binanın 50 bin TL’ye mal olduğunu belirten Kenan Usta, şu bilgileri verdi:

“Kullanılan malzemenin kalitesi çok önemli. Kalite arttıkça fiyat da ister istemez artıyor. Şuan yaptığımız binaya en kaliteli malzeme kullandık. Ve 50 bin lirayı buldu. Ayrıca sığınak bölümleri ve sonrasında kullanılan boya masrafı da fiyatı çok etkiliyor. Bu sene mantolamanın kendisi ve boya fiyatları ithal oldukları gerekçesiyle yükseldi. Geçen seneye göre toplam maliyet daha yüksek. En son olarak da tüm işi bitirdiğimizde binanın alt kısmı Ankara taşı ile örülüyor. Bu da yangınlar için alınan bir önlem.” 

 

ENERJİ TASARRUFU

Dış cephe kaplamaları özellikle şehirlerde enerji kaybına engel oluyor. Kış aylarında yakıt tasarrufu sağlayan yalıtımlar şehirlerde yaşayan bina sakinlerinin kolay ısınmasına yardımcı olarak bütçelerine katkı sağlıyor.

Özellikle iklim değişikliğinin günden güne daha çok hissedildiği bu zamanlarda binaların ısı kaybına karşı dayanıklı olması büyük önem taşıyor. İşin bir de aile bütçesi kısmı var. Daha önce yalıtım yapan pek çok vatandaş kış aylarında yakıt masraflarının büyük orada düştüğünü söylüyor. Vatandaşlar, yaz aylarında ise serinlemek için kullandıkları klimaların artık daha az çalıştığını belirterek elektrik faturasında da azalma gördüklerini söylüyor.  

Erkal Erdoğan/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.