Ankara Boğaziçi'nde yine aynı manzara

Ankara Boğaziçi'nde yine aynı manzara

Geçtiğimiz yıl alt yapısı yenilenen Mamak Boğaziçi Mahallesi, hafta içi yağan yağmur sonrası yine aynı görüntülere sahne oldu. Alt geçitleri su bastı, araçlar zarar gördü.

Başkent’te geçtiğimiz günlerde yağan sağanak yağış sonrası Mamak Boğaziçi Mahallesi yine aynı görüntülere sahne oldu. Boğaziçi’nde objektiflerimize yansıyan kareler bir altgeçidin sular altında kaldığını ve bazı araçların zarar gördüğünü gözler önüne serdi. Konu hakkında gazetemize bilgi veren bölge sakinleri endişeli olduklarını belirtirken, “Geçen yıl yapılan yatırımlar boşa mıydı?” sorusunu sordu.

BÖLGE SAKİNLERİ ENDİŞELİ

Geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketleri sonrası Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Tuna Boğaziçi’nde sele karşı alt yapı hamlesi başlatmış, sel ve taşkınları önlemek için bölgeye dev borular döşeterek önlem aldırmıştı. Alınan tüm bu önlemlere rağmen bölgede yine su taşkınları yaşanması bölge sakinlerini endişelendirirken yapılan yatırımlar boşa mı gitti? sorusunu akıllara getirdi.

mamak-bogazici-mahallesi,-saganak-yagis,-sel-felaketleri,-sele-karsi-alt-yapi,-su-basti,-araclar-zarar-gordu,,,.jpg

ÇALIŞMALAR AYLAR SÜRMÜŞTÜ

Bölgede Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) tarafından yürütülen çalışmalar aylar sürmüş 240’lık dev beton su boruları yerin yaklaşık 6 metre altına yerleştirilmişti. Yaklaşık 6 kilometrelik bir hat çekilerek bölge ameliyat edilmiş, sel ve taşkınlara karşı önlem alınmıştı.

mamak-bogazici-mahallesi,-saganak-yagis,-sel-felaketleri,-sele-karsi-alt-yapi,-su-basti,-araclar-zarar-gordu,,,,.jpg

SU BASTI, ARAÇLAR ZARAR GÖRDÜ

Konu hakkında gazetemize bilgi veren bölge sakinleri geçtiğimiz yıl yapılan ve aylar süren alt yapı çalışmalarını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı, “Geçtiğimi yıl burada yaşanan sel felaketinden sonra burada aylar süren bir alt yapı çalışması başlatıldı. 6 kilometre uzunluğunda ana hat çalışması yapıldı. Tüm bunlara rağmen geçtiğimiz hafta içi Ankara’da etkisini gösteren kısa süreli sağanak yağıştı bu bölge yine aynı hale büründü. Alt geçitleri su bastı, bazı araçlar zarar gördü.”

mamak-bogazici-mahallesi,-saganak-yagis,-sel-felaketleri,-sele-karsi-alt-yapi,-su-basti,-araclar-zarar-gordu,,,,,.jpg

GEÇEN YIL ÇÖZÜLDÜ SANIYORDUK

“Bu mahalle 1970’li yıllardan beri aynı sorunla boğuşuyor. Sorunlarımız geçen yıl çözüldü sanıyorduk ki yine aynı manzara ile karşılaştık. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden bu konuda yardım istiyoruz. Yapılan yatırımlar boşa gitmesin, sorunlu bölgeler tespit edilerek tekrar onarılsın.”

Emrah Özcan/İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.