Ankara Çubuk ilçesi Belediye Başkanı Tuncay Acehan kimdir?

Ankara Çubuk ilçesi Belediye Başkanı Tuncay Acehan kimdir?

Başken Ankara'nın Çubuk ilçesi belediye başkanlığı görevini sürdüren Tuncay Acehan kimdir? Projeleri ile sürekli ön planda yer alan Tuncay Acehan aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte biyografisi ve hayatı...

Türkiye'nin başkenti Ankara'nın Çubuk ilçesi belediye başkanı kimdir? 87 binlik nüfusu olan Çubuk ilçesi başkanı Tuncay Acehan kaç yaşındadır? İşte Acehan'ın biyografisi...

TUNCAY ACEHAN KİMDİR?

Tuncay Acehan 1958 senesinde Ankara'nın Çubuk ilçesinde doğdu. 1969 yılında Yıldırım Beyazıt İlkokulunu, 1972 yılında Çubuk Ortaokulunu, 1975 yılında Çubuk Lisesini, 1982 yılında Hacettepe Tıp Fakültesinide eğitimini tamamladı. Üniversite yıllarında 1976-1980 yılları arasında 5 yıl boyunca Çubuk MTTB Başkanlığı yaptı.

Bu teşkilatın Akabe Kitabevi ve Kırtasiye, Çubuk Haber Gazetesi, Hicret 1400 Kitabevi, Akabe Market, talebe pansiyonu, yardım sandığı, futbol turnuvası, konferans ve seminerler gibi çerçevesini İslami tebliğ ve irşad faaliyetllerinin oluşturduğu çok sayıda sosyal ve kültürel etkinliğinde görev aldı. 

MTTB gençleri olarak o dönemin hiçbir şiddet ve anarşi olayına karışmamış olmalarına rağmen 12 Eylül 1980′de teşkilat yönetimiyle birlikte Mamak Askeri Cezaevinde gözaltına alındı ve ağır işkencelere uğradı. Mamak 1no.lu Sıkıyönetim Mahkemesinde kaldırılan 163/4 maddeden 1,5 yıl süren yargılama beraatle sonuçlandı. 

1983 Şubatında Datça Sağlık Ocağı Tabibi olarak ilk resmi görevine başladı. 1991 yılına kadar part-time muayenehane hekimi, Sağlık Grup Başkanı, Datça Kaymakam Vekili olarak çalıştı. Askerliğini 216. dönem Tabip Asteğmen olarak Ankara Sıhhiye Orduevinde yaptı. 

1991-1999 yılları arasında Yenimahalle Sağlık Ocağı Tabibi, 1999-2005 yılları arasında Çubuk Devlet Hastanesi Acil Tabibi olarak çalıştı. 20 yıl boyunca Çubuk Modern Tıp Merkezi kurucusu ve tabibi olarak özel sağlık işletmeciliği yaptı. Halen serbest muayenehane hekimi ve işyeri hekimi olarak mesleğini icra etmektedir. 

Eşi Çubuk İmam Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmeni Müberra Işık, çocukları Matematik öğretmeni A. Merve, Doktor M. Safa, N. Mina (Nene Hatun Fen Lisesi), T. Tuna (Aksoy Koleji)dır. 

Sivil Toplum Kuruluşları çalışmaları kapsamında, Hekimler Birliği Vakfı üyeliği, Çubuk Platformu yönetim kurulu üyeliği ve iki dönem başkanlığı, Büyük Orta Doğu Vakfı mütevelli heyeti üyeliği görevlerinde bulundu. İlk siyasi deneyimi 1995 Milletvekili Seçimlerinde Ankara ikinci bölge Refah Partisi 10. sıra Milletvekili adaylığı oldu. 2002 Milletvekili seçimlerine Ankara ikinci bölge Akparti aday adayı olarak iştirak etti. Ancak aday olamadı. 

14 Ocak 2008 tarihinde Akparti Çubuk İlçe Başkanı olarak atandı. 26 Ekim 2008 Akparti Çubuk İlçe üçüncü Kongresinde ve 15 Ocak 2012 Akparti Çubuk İlçe dördüncü Kongresinde Akparti Çubuk İlçe Başkanı olarak seçildi. 

30 Mart 2014 yer seçimlerinde Ankara Çubuk Belediye Başkanı seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.