Ankara Elmadağ arası kaç km? Ankara Elmadağ arası kaç saat? Ankara’dan Elmadağ’a hangi numaralı EGO otobüsü gider?

Ankara Elmadağ arası kaç km? Ankara Elmadağ arası kaç saat? Ankara’dan Elmadağ’a hangi numaralı EGO otobüsü gider?

Tarihte çok eski bir yerleşim alanı olan, adını Elma Dağı’ndan alan Ankara’nın Elmadağ ilçesine nasıl gidilir, Ankara-Elmadağ arası kaç km ve Ankara’dan Elmadağ’a hangi numaralı EGO otobüsleri gider? Sorularını insanlar merak ediyor.

Ankara şehir merkezine en yakın çevre ilçelerden olan Elmadağ, adını Elma Dağı’ndan almış eski bir yerleşim yeri olma özelliği taşıyor. Geçmişi milattan öncelere kadar giden Elmadağ’a nasıl gidilir, Ankara-Elmadağ arası kaç km ve Ankara’dan Elmadağ’a hangi numaralı EGO otobüsleri gider? Sorularını ise insanlar merak ediyor.

Elmadağ’a şahsi araçlarla yapılan yolculukların yanı sıra EGO ve halk servisleri gibi toplu taşıma araçlarıyla da seyahat edilebiliyor. Peki, Ankara-Elmadağ arası kaç km? Ankara’dan Elmadağ’a hangi numaralı EGO otobüsü gider?

İşte Ankara’dan Elmadağ’a gidecek olan insanların tüm merak ettikleri:

ANKARA- ELMADAĞ ARASI KAÇ KM?

Ankara merkezinden Elmadağ merkezi, 47,2 kilometredir. Ankara-Samsun yolu istikametinde D200 kara yolu güzergâhında gidilir. Mamak, Kayaş ve Hasanoğlan’ı geçince yolcuları Elmadağ karşılar.
Bu istikamet üzerinden yapılan yolculuklar şahsi araçlarla, trafiğe de bağlı olmak kaydıyla ortalama 43 dakika sürüyor.

manss-001.jpg

ANKARA’DAN ELMADAĞ’A GİDEN EGO OTOBÜSLERİ, SEFERLERİ VE FİYATI?

Ankara merkezinden Elmadağ’a gitmek isteyen vatandaşlar EGO otobüsleri ile gitme şansına da sahip. Ankara’dan Elmadağ’a giden EGO otobüsünün numarası 354’tür. 354 numaralı Elmadağ EGO otobüsleri Gençlik Parkı’nın eski 19 Mayıs Stadyumu’na bakan tarafından kalkıyor. Daha sonra istikametine Gülveren-Siteler olarak devam ediyor.
Ankara-Elmadağ arası EGO seferlerinin ücretleri ise tam biniş 18 TL, öğrenci biniş 9,5 TL’dir.

ELMADAĞ’A GİDEN İLÇE MİNİBÜS DURAKLARI NEREDE? FİYATI NE?

Daha önce Ankara’dan ilçelere Etlik eski garajlardan yolcu taşınıyordu. Sonra İskitler’e alınan ilçe garajları Ekim 2022 yılından beri yeni adresinde yolcu taşıyor. Yenimahalle ilçesinde bulunan ilçe garajlarının tam adresi, Gazi Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı 57/A Yenimahalle/Ankara’dır.
İlçe garajlarına gidecek yolcular, Elmadağ’a servislerle gidebiliyor. İlçe terminalinden kalkan otobüs, Siteler güzergâhını takip ederek Elmadağ’a ulaşıyor. Servis ücretleri ise EGO otobüsleri gibi tam bilet 18 TL, EGO öğrenci kartı bulunan öğrencilere ise 9,5 TL’dir.

1111-002.jpg

ANKARA-ELMADAĞ ARASI YOL TARİFİ

Ankara- Elmadağ arası yol tarifine sitedeki linkten ulaşabilirsiniz. Ankara-Elmadağ arası yol tarifi için tıklayınız.

ELMADAĞ’DA GEZİLECEK YERLER

Elmadağ, yerleşim yeri kuruluşu olarak, milattan önce 547’li yıllara kadar dayanan bir geçmişe sahip. Yapılan araştırmalarda Frigler ve Lidya’lılardan kalan izler be kalıntılar bulunmuştur. Dolayısıyla Elmadağ, tarihi ve kültürü ile önemli gezi noktalarından biridir. Peki, Elmadağ’da gezilecek yerler neresidir?

Bu sorunun cevabı: Elmadağ Şehitler Anıtı, Hz. Kayra Tabiat Alanı, Elmadağ Kayak Merkezi, Çamlık Piknik Alanı, Elmadağ Anıtı ve içerisinde barındırdığı Hasandağı Türbesi ve Hasandede pınarı ile Hasanoğlan kasabası Elmadağ’da gezilecek yerlerdir. Dileyen insanlar bu noktaları gezerek güzel anlar yaşayıp, güzel anılar biriktirebilir.

2222.jpg

ELMADAĞ BELEDİYE BAŞKANI KİMDİR?

Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, 1981 yılında Ankara, Elmadağ’da dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli eğitimini doğduğu ilçede tamamlayan Aşkın, 1998 yılında Niğde Üniversitesi’ni kazanarak lisans eğitimi almaya başladı. 2002 Yılında Niğde Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Aşkın, vatani görevini yapmak için askere gitti. Askerlik görevini tamamladıktan sonra Baştaş Çimento Fabrikası’nda çalışmaya başladı. 2018 senesinde bu görevinden istifa etti. Adem Barış Aşkın ayrıca, bir dönem belediye meclis üyeliği de yaptı. Daha önce CHP ilçe başkanı olan Aşkın, 2019 yerel seçimlerinde Elmadağ Belediyesi Başkan Adayı oldu. Seçimlerde halkın çoğunluğunun desteğini alarak başkan seçilen Adem Barış Aşkın, aynı zamanda evlidir. 2 tane de çocuğu vardır.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.