Ankara Güdül arası kaç km? Ankara Güdül arası kaç saat? Ankara’dan Güdül’e hangi numaralı EGO otobüsü gider?

Ankara Güdül arası kaç km? Ankara Güdül arası kaç saat? Ankara’dan Güdül’e hangi numaralı EGO otobüsü gider?

Ankara’nın kuzeybatısında bulunan ve Ankara’nın en uzak ilçelerinden biri olan Güdül’e nasıl gidilir, Ankara-Güdül arası kaç km ve Ankara’dan Güdül’e hangi numaralı EGO otobüsleri gider?

Ankara’nın Güdül ilçesi gerek tarihi ve kültürel özellikleri gerekse de gezilecek yerleri bakımından tercih edilebiliyor. İnsanlar, Anadolu’nun medeniyet beşiği olmasından dolayı içerisinde farklı uygarlıklardan izler taşıyan Güdül’e nasıl gidilir, Ankara-Güdül arası kaç km ve Ankara’dan Güdül’e hangi numaralı EGO otobüsleri gider? Sorularını merak ediyor.

Şahsi araçlarla yapılan yolculukların yanı sıra EGO ve halk servisleri gibi toplu taşıma araçlarıyla da Güdül’e seyahat edilebiliyor. Peki, Ankara-Güdül arası kaç km? Ankara’dan Güdül’e hangi numaralı EGO otobüsü gider?

İşte Ankara’dan Güdül’e gidecek olan insanların tüm merak ettikleri:

Ankara Güdül ilçesinde bulunan bir sokak

ANKARA-GÜDÜL ARASI KAÇ KM?

Ankara merkezinden Güdül merkezi, 92 kilometredir. Sincan güzergâhından Ayaş-Güdük kara yolu istikametinde gidildiğinde 92 kilometre mesafedeki yolculuk şahsi araçla trafiğin durumuna bağlı olmakla beraber ortalama 1 saat 15 dakika sürüyor.

ANKARA’DAN GÜDÜL’E GİDEN EGO OTOBÜSLERİ, SEFERLERİ VE FİYATI?

Ankara merkezinden Güdül’e gitmek isteyen vatandaşlar EGO otobüsleri ile gitme şansına da sahip. Ankara’dan Güdül’e giden EGO otobüsünün numarası 615’tir. 615 numaralı Güdül EGO otobüsleri Güdül’den gelerek Ulus güzergâhından devam ediyor ve sonra İstanbul Yolu ile istikametinde tekrar Güdül’e gidiyor.

Ankara-Güdül arası EGO seferlerinin ücretleri ise tam biniş 56 TL, öğrenci biniş 35 TL’dir. Ayrıca Ankara-Güdül arasında yolcu taşıyan EGO otobüslerinin günde belirli bir sefer sayısı bulunmuyor.

ankaradan güdüle gidildiğinde görülmesi gereken yerlerden bir tanesi

GÜDÜL’E GİDEN İLÇE MİNİBÜS DURAKLARI NEREDE? FİYATI NE?

Daha önce Ankara’dan ilçelere Etlik eski garajlardan yolcu taşınıyordu. Sonra İskitler’e alınan ilçe garajları Ekim 2022 yılından beri yeni adresinde yolcu taşıyor. Yenimahalle ilçesinde bulunan ilçe garajlarının tam adresi, Gazi Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı 57/A Yenimahalle/Ankara’dır.

İlçe garajlarına gidecek yolcular, Güdül’e servislerle gidebiliyor. İlçe terminalinden kalkan otobüs, İstanbul Yolu güzergâhını takip ederek Güdül’e ulaşıyor. Servis ücretleri ise EGO otobüslerinde olduğu gibi tam bilet 56 TL, EGO öğrenci kartı bulunan öğrencilere ise 35 TL’dir.

Güdül'de bulunan mağaralar

ANKARA-GÜDÜL ARASI YOL TARİFİ

Ankara Güdül arası yol tarifine sitedeki linkten ulaşabilirsiniz. Ankara-Güdül arası yol tarifi için tıklayınız.

GÜDÜL’DE GEZİLECEK YERLER

Tarihi geçmişi milattan önce 3500’lü yıllara kadar giden Güdül, tam bir medeniyetler beşiği özelliği tanıyor. Mağaralardaki resimlerden arazilerdeki buluntulara kadar rastlanan izlerde Bizans, Selçuklu ve Osmanlı’dan izler bulunuyor. Selçuklu Döneminde ilçe yerleşkesi olarak kurulan Güdül, şehir merkezi olarak 850 yıllık bir geçmişi olduğu biliniyor.

Bütün bunların oluşumunda içerisinde gezilecek ve görülecek birçok yer vardır. Bunlar; Sorgun Göleti, Kirmir Çayı, İnönü Mağaraları, Güdül Evleri, Güdül Kent Müzesi, Yeşilöz, Salihler Kaya Yazıtları ve Tarihi Roma Hamamı’dır. İlgili ve meraklıları bu noktaları gezebilir ve her zaman hatırlayacağı anılar biriktirebilir.

ankara güdül arası kaç km güdüle nasıl gidilir

GÜDÜL BELEDİYE BAŞKANI KİMDİR?

Güdül Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, 1956 senesinde Ankara’nın Güdül ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okulları Ankara’da tamamlayan Yalçın, üniversite eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Yerel Yönetimler alanında aldı. Daha önceleri Güdül ilçesine bağlı belde belediyesi olan Çağa belediyesinde önce müdürlük ardından belediye başkanlığı yaptı. Ak Parti ilçe teşkilatlarında da görev alan Muzaffer Yalçın, daha sonra partinin Güdül ilçe başkanlığını yürüttü. Çeşitli STK’da da görevler alan Yalçın, 2019 yerel seçimleri öncesi Güdül Belediye Başkanlığı için aday gösterildi. Seçimlerde ilçe halkının çoğunluğunun oylarını alarak Güdül Belediye Başkanı seçildi. Aynı zamanda Muzaffer Yalçın evli ve 3 çocuk babasıdır.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.