Ankara Haymana arası kaç km? Ankara Haymana arası kaç saat? Ankara’dan Haymana’ya hangi numaralı EGO otobüsü gider?

Ankara Haymana arası kaç km? Ankara Haymana arası kaç saat? Ankara’dan Haymana’ya hangi numaralı EGO otobüsü gider?

Ankara’nın ilçelerden biri olan Haymana’ya nasıl gidilir, Ankara-Haymana arası kaç km ve Ankara’dan Haymana’ya hangi numaralı EGO otobüsleri gider?

Ankara’nın Haymana ilçesi gerek tarihi ve kültürel özellikleri gerekse de gezilecek yerleri bakımından tercih edilebiliyor. İnsanlar ise Haymana’ya nasıl gidilir, Ankara-Haymana arası kaç km ve Ankara’dan Haymana’ya hangi numaralı EGO otobüsleri gider? Sorularını merak ediyor.

Şahsi araçlarla yapılan yolculukların yanı sıra EGO ve halk servisleri gibi toplu taşıma araçlarıyla da Haymana’ya seyahat edilebiliyor. Peki, Ankara-Haymana arası kaç km? Ankara’dan Haymana’ya hangi numaralı EGO otobüsü gider?

İşte Ankara’dan Haymana’ya gidecek olan insanların tüm merak ettikleri:

ankara-haymana-arasi-kac-km-1.jpg

ANKARA-HAYMANA ARASI KAÇ KM?

Ankara merkezinden Haymana merkezi, 81 kilometredir. Mevlana Bulvarı üzerinde ilerleyip, Haymana konumunda Ankara Caddesi hedefine gitmek için Ankara - Tarsus Otoyolu/Niğde - Ankara Otoyolu/O-21 ve Gölbaşı Haymana Yolu/D260 rotasını izleyerek 81 kilometre mesafedeki yolculuk şahsi araçla trafiğin durumuna bağlı olmakla beraber ortalama 58 dakika sürüyor.

ANKARA’DAN HAYMANA’YA GİDEN EGO OTOBÜSLERİ, SEFERLERİ VE FİYATI?

Ankara merkezinden Haymana’ya gitmek isteyen vatandaşlar EGO otobüsleri ile gitme şansına da sahip. Ankara’dan Haymana’ya giden EGO otobüsünün numarası 158’dir. 158 numaralı Haymana EGO otobüsleri AŞTİ’den yola çıkarak Haymana’ya gidiyor.

Ankara-Haymana arası EGO seferlerinin ücretleri ise tam biniş 34 TL, öğrenci biniş 19 TL’dir. Ayrıca Ankara-Haymana arasında yolcu taşıyan EGO otobüslerinin günde belirli bir sefer sayısı bulunmuyor.

ankara-haymana-arasi-kac-km-2.jpg

HAYMANA’YA GİDEN İLÇE MİNİBÜS DURAKLARI NEREDE? FİYATI NE?

Daha önce Ankara’dan ilçelere Etlik eski garajlardan yolcu taşınıyordu. Sonra İskitler’e alınan ilçe garajları Ekim 2022 yılından beri yeni adresinde yolcu taşıyor. Yenimahalle ilçesinde bulunan ilçe garajlarının tam adresi, Gazi Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı 57/A Yenimahalle/Ankara’dır.

İlçe garajlarına gidecek yolcular, Haymana’ya servislerle gidebiliyor. İlçe terminalinden kalkan otobüs, Konya Yolu güzergâhını takip ederek Gölbaşı üzerinden Haymana’ya ulaşıyor. Servis ücretleri ise tam bilet 38 TL, EGO öğrenci kartı bulunan öğrencilere ise 24 TL’dir.

ANKARA-HAYMANA ARASI YOL TARİFİ

Ankara Haymana arası yol tarifine sitedeki linkten ulaşabilirsiniz. Ankara-Haymana arası yol tarifi için tıklayınız.

ankara-haymana-arasi-kac-km-3.jpg

HAYMANA’DA GEZİLECEK YERLER

Tarih boyunca Haymana ilçesinin bulunduğu arazi birçok farklı devlet ve uygarlıkların yerleşim merkezi olmuştur. Yapılan ve incelenen araştırmalar gösteriyor ki, ilçenin bulunduğu arazide Hititlerden Friglere, Selçuklu’dan Osmanlıya kadar birçok uygarlık ve devletin izleri mevcut. Dolayısıyla Haymana, önemli tarihsel ve kültürel gezi rotası olanağı sağlıyor.

Haymana’da gezilecek yerlere bakıldığında ise; Haymana Kaplıcaları, Gâvur Kalesi, Cimcime Sultan Türbesi, Külhöyük, Haymana Göletleri ve Doğal Kuş Cenneti gibi noktalar ön plana çıkıyor. İsteyen vatandaşlar bu noktaları gezebilir, unutamayacakları güzel anılar biriktirebilir.

ankara-haymana-arasi-kac-km-4.jpg

HAYMANA BELEDİYE BAŞKANI KİMDİR?

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, 1955 yılında Ankara’nın Haymana ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okullarını bitirdikten sonra çalışma hayatına başladı. Ticarette birçok alanda birçok esere katkıda bulundu. Çeşitli STK’larda üst düzey görevler aldı. Siyasi hayatına 1988 senesinde Anavatan Partisi’nde başladı. ANAP temsilciliği ve milletvekilliği adaylıklarında bulundu. AK Parti kurulduktan sonra AK Parti’ye katıldı.

İlk defa 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Haymana Belediye Başkanlığına aday gösterildi ve kazandı. 2019 Yerel Seçimlerde de Haymana Belediye Başkanlığına aday olan Turgut, Haymana halkının çoğunluğunun oyunu alarak bir kez daha belediye başkanı seçildi. Aynı zamanda 2 dönemdir Haymana Belediye Başkanlığı yapan Özdemir Turgut, evli ve 3 çocuk babasıdır. Toplam 6 çocuğun da dedesidir.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.