Ankara İl Müftülüğü'nden Ramazan seferberliği

Ankara İl Müftülüğü'nden Ramazan seferberliği

Ankara İl Müftülüğü, Ramazan boyunca Başkent'teki camilerde vaaz ve irşat programı düzenleyecek. Müftülüğe bağlı vaizler, 60'ı aşkın çeşitli dini konularda gelenleri bilgilendirecek, 'ALO 190'dan ise cevap bekleyen sorular yanıtlanacak.

Kur'an-ı Kerim'de adı geçen 'rahmet' ve 'bereket' ayı olarak adlandırılan Ramazan ayına ulaşmanın sevinci yaşanıyor. Müslümanlar, bu ayda ibadetlerine biraz daha önem göstermeye gayret ediyor. Bununla birlikte camilerde de Ramazan yoğunluğu görülmeye başladı. Ramazan ayını en iyi şekilde geçirmek isteyen Başkentli vatandaşlar, camilere akın etmeye başladı. 

RAMAZAN İBADETLE GEÇİLECEK 

Vatandaşların bu mübarek ayı en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için camilerde ve Kur'an kurslarında birtakım dini etkinlikler hazırlandı. Ankara İl Müftülüğüne bağlı vaizler, 2018 Ramazan ayı içinde belirlenen camilerde ve müftülüğe bağlı noktalarda dini soruları cevaplayacak, vaaz ve irşat programı düzenleyecek. ALO 190 Hattı'nda da dini sorulara yanıt verilecek. Başkent'in en önemli ve en yoğun camilerinden olan Hacı Bayram Cami, Kocatepe Cami ve Melike Hatun Cami ve Beştepe Millet Cami'nde ise "Ramazan'a girerken", "İbadet ve Önemi", Helal ve Haramlar", "Sabır ve Önemi", "Ramazan Kazanımları", "Çocuk ve Ramazan", "Peygamberimizin Vefatı ve Vasiyetleri", "Tevhit ve Şirk" , "İsraf", "Yardımlaşma" gibi 60'ı aşkın çeşitli dini konular hakkında sohbet programları düzenlenecek. Bu söz konusu programlar öğle namazından önce ve teravih namazından önce olmak üzere iki gruba ayrılacak. Bu dini programlar erkeklere ve kadınlara ayrı olarak düzendi. 

CAMİLER GÜL SUYU İLE YIKANDI

Başkent'teki 3 bin 62 cami ve 1269 Kur'an kursu, Ramazan ayı içerisinde gerçekleştirilen mukabele, teravih namazı ve itikaf için hazır hale getirildi. Camiler gerek müftülük çalışanları gerek ise bağlı olduğu belediyeler tarafından temizlenerek gül suyu ile yıkandı. 

BİNİN ÜSTÜNDE CAMİ SABAHA KADAR AÇIK OLACAK

Başkent genelindeki camiler ve Kur'an kursları gün içerisinde mukabele programları ile de dolaşacak. Belirlenen 32 camide hatimli teravih namazı kılınacak ve 23 caminin müştemilatında bir ay boyunca iftar verilecek. 251 camide itikafa girilebilecek ve Kadir Gecesi'nde 1036 cami sabaha kadar açık olacak.

TÜRBE ZİYARETLERİ DE SIKLAŞTI

Başkentli vatandaşlar, il genelinde bulunan türbelere de ziyaretler gerçekleştirmeye başladı. Evliyalar huzurunda dua eden vatandaşlar, İslam alemine huzur ve barışın gelmesi için Allah'a yalvardıklarını belirtiyor. RAMAZAN

BAYRAMI'NDA AÇILMASI BEKLENİYOR

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı son aşamaya gelen içinde 4 minareli 15 bin kişilik dev bir cami, kongre merkezi, kütüphanelerin yer aldığı 'Kuzey Ankara Cami ve Külliyesi'nin Ramazan Bayramı'nda açılması bekleniyor. Bu cami Süleymaniye Camisi, Mihrimah Cami, 2. Beyazıt Camisi, ve Nuruosmaniye Camisi'nin izlerini taşıyor. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.