Ankara İl Müftülüğü'ne Yusuf Doğan atandı

Ankara İl Müftülüğü'ne Yusuf Doğan atandı

Ankara İl Müftülüğü’ne atanan Yusuf Doğan,  Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katıldığı törenle görevine başladı. Doğan, “Din hizmeti kutsal bir hizmettir, Peygamber mesleği. Cenab-ı Hak mahcup eylemesin” dedi. 

Ankara İl Müftülüğüne ataması yapılan eski Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan görevine başladı. Doğan, geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla İl Müftülüğü binasında düzenlenen törenle emaneti teslim aldı. 

6 BİN DİN GÖREVLİSİNE REHBERLİK EDECEK 

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Başkent’in yeni il müftüsü Yusuf Doğan’ın güzel hizmetler yapacağını kaydederek, “Başkentimize ve başkentimizin bütün ilçelerindeki bütün köylerinde görev yapan yaklaşık 6 bin civarında alanda çalışan bütün kardeşlerimize rehberlik etme noktasında elinden gelen gayreti gösterecektir. Cenab-ı Hak kendisine güzel hizmetlerde kolaylıklar nasip eylesin, zorlaştırmasın kolaylaştırsın ve hayırla tamamlamayı nasip eylesin” dedi. 

“PEYGAMBER MESLEĞİ… ALLAH MAHCUP ETMESİN”

Ankara İl Müftüsü Yusuf Doğan törende yaptığı konuşmada zor olduğu kadar şerefli bir görevi devraldığını ifade ederek, “Ülkemizin başkenti Ankara’da Sayın başkanımızın delaleti, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, Sayın Başkanımız, değerli hocalarımızın dualarıyla bu görevi inşallah yüz akıyla yapmaya çalışacağız. Din hizmeti kutsal bir hizmettir, Peygamber yolu, Peygamber mesleği. Cenab-ı Hak, mahcup eylemesin diye ben dua ediyorum. Sizlerden de dua bekliyorum. Allah hepinizden razı olsun” dedi. 27 Haziran’da yayımlanan Resmi Gazete’deki Cumhurbaşkanı kararı ile Ankara İl Müftülüğüne Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan getirilmişti.

YUSUF SAĞLAM/İLKSAYFA-

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.