Ankara-Kahramankazan arası kaç km? Ankara’dan Kahramankazan’a hangi numaralı EGO otobüsü gider?

Ankara-Kahramankazan arası kaç km? Ankara’dan Kahramankazan’a hangi numaralı EGO otobüsü gider?

15 Temmuz 2016 yılı darbe girişimi sırasında 9 kişinin şehit edilmesiyle adı değişen Kahramankazan’a nasıl gidilir, Ankara-Kahramankazan arası kaç km ve Ankara’dan Kahramankazan’a hangi numaralı EGO otobüsleri gider?

Ankara’nın Kahramankazan ilçesi gerek tarihi ve kültürel özellikleri gerekse de gezilecek yerleri bakımından tercih edilebiliyor. İnsanlar ise Kahramankazan’a nasıl gidilir, Ankara-Kahramankazan arası kaç km ve Ankara’dan Kahramankazan’a hangi numaralı EGO otobüsleri gider? Sorularını merak ediyor.

Şahsi araçlarla yapılan yolculukların yanı sıra EGO otobüsleri ile Kahramankazan’a seyahat edilebiliyor. Peki, Ankara-Kahramankazan arası kaç km? Ankara’dan Kahramankazan’a hangi numaralı EGO otobüsü gider?

İşte Ankara’dan Kahramankazan’a gidecek olan insanların tüm merak ettikleri:

ankara kahramankazan arası kaç km diye soran insanların gitmek isteyeceği yerlerden biri

ANKARA-KAHRAMANKAZAN ARASI KAÇ KM?

Ankara merkezinden Kahramankazan merkezi, 48,7 kilometredir. Ankara Bolu Yolu/D750 kara yolu güzergâhından gidildiğinde 48,7 kilometre mesafedeki yolculuk şahsi araçla trafiğin durumuna bağlı olmakla beraber ortalama 42 dakika sürüyor.

ANKARA’DAN KAHRAMANKAZAN’A GİDEN EGO OTOBÜSLERİ, SEFERLERİ VE FİYATI?

Ankara merkezinden Kahramankazan’a gitmek isteyen vatandaşlar EGO otobüsleri ile gitme şansına da sahip. Ankara’dan Kahramankazan’a giden EGO otobüsünün numarası 502’dir. 502 numaralı Kazan EGO otobüsleri Kazan’dan gelerek merkezde Sıhhiye’den devam ediyor ve sonra tekrar Kazan’a gidiyor.

Ankara-Kahramankazan arası EGO seferlerinin ücretleri ise tam biniş 21 TL, öğrenci biniş 9,75 TL’dir. Ayrıca Ankara-Kazan arasında yolcu taşıyan EGO otobüslerinin günde belirli bir sefer sayısı bulunmuyor.

Kahramankazan'dan kar manzarası

KAHRAMANKAZAN’A GİDEN İLÇE MİNİBÜS DURAKLARI NEREDE? FİYATI NE?

Daha önce Ankara’dan ilçelere Etlik eski garajlardan yolcu taşınıyordu. Sonra İskitler’e alınan ilçe garajları Ekim 2022 yılından beri yeni adresinde yolcu taşıyor. Yenimahalle ilçesinde bulunan ilçe garajlarının tam adresi, Gazi Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı 57/A Yenimahalle/Ankara’dır.

İnsanlar toplu taşıma olarak özel halk servisleri ile Kazan’a gidebilirim diye bir yanılgıya düşebiliyorlar. Fakat bu konuda doğru ve kesin olan bilgi, Ankara merkezinden Kahramankazan merkezine giden herhangi bir özel halk servis seferleri bulunmuyor. Dileyen vatandaşlar servisle Kızılcahamam’a gelip, oradan aktarma yapabilir.

ankara kahramankazan içerisinde bulunan doğal görünrü

ANKARA-KAZAN ARASI YOL TARİFİ

Ankara Kahramankazan arası yol tarifine sitedeki linkten ulaşabilirsiniz. Ankara-Kazan arası yol tarifi için tıklayınız.

KAHRAMANKAZAN’DA GEZİLECEK YERLER

Kazan, Ankara’nın birçok ilçesi gibi, tarihin ve Anadolu’nun beşiği olma özelliği taşıyor. Gerek tarihi, gerek yeşilliği, gerekse de kültürü bakımından cazibe merkezi haline gelmiş durumda.

İçerisinde bulundurduğu görsel manzarası ve yeşil alanlarıyla ünlü Kazanda gezilecek birçok yer vardır. Bunlar; Kurtboğazı Barajı Mesire Alanı, Güven Lunapark, Kılıçlar Köyü Piknik Alanı, Kazan Kanyonu ve Satı Kadın Müzesi’dir. İnsanlar bu noktaları gezerken güzel anlar yaşayabilir ve unutamayacağı anılar biriktirebilir.

ankara kahramankazan kuşbakışı görünüşü

KAHRAMANKAZAN BELEDİYE BAŞKANI KİMDİR?

Kazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, 1976 senesinde Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okullarını tamamladıktan sonra lisans eğitimi için Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü’nden 1998 yılında mezun oldu. Okul dönemi bittikten sonra öğretmenlik görevine başlayan Oğuz, 2002 yılında vatani görevini yapmak için askere gitti. Askerden döndükten sonra memleketinde öğretmenliğe devam eden Serhat Oğuz, Kazan ilçesinde Milli Eğitim ilçe müdürlüğünde çeşitli görevler aldı. Daha sonra ilçe milli eğitim müdürü oldu.

Çalışma hayatının yanı sıra hayatı boyunca çeşitli sivil toplum örgütlerinde önemli roller aldı. İlçe milli eğitim müdürü iken 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanlığına aday olabilmek için görevinden ayrıldı. Kahramankazan Belediye Başkanlığına aday gösterildi. 2019 yılındaki yerel seçimlerde Kazan halkının çoğunluğunun oyunu alan Serhat Oğuz, Kahramankazan Belediye Başkanı seçildi.

Aynı zamanda Kazan Belediye Başkanı Oğuz, kendisi gibi öğretmen olan Nergiz Oğuz ile evli ve 3 çocuk babasıdır.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.