Ankara Kalecik arası kaç km? Ankara Kalecik arası kaç saat? Ankara’dan Kalecik’e hangi numaralı EGO otobüsü gider?

Ankara Kalecik arası kaç km? Ankara Kalecik arası kaç saat? Ankara’dan Kalecik’e hangi numaralı EGO otobüsü gider?

Kalecik, tarih boyunca farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. Anadolu’nun beşiği Kalecik’e nasıl gidilir, Ankara-Kalecik arası kaç km ve Ankara’dan Kalecik’e hangi numaralı EGO otobüsleri gider?

Ankara’nın Kalecik ilçesi gerek tarihi ve kültürel özellikleri gerekse de gezilecek yerleri bakımından tercih edilebiliyor. İnsanlar ise Kalecik'e nasıl gidilir, Ankara-Kalecik arası kaç km ve Ankara’dan Kalecik'e hangi numaralı EGO otobüsleri gider? Sorularını merak ediyor.

Şahsi araçlarla yapılan yolculukların yanı sıra EGO ve halk servisleri gibi toplu taşıma araçlarıyla da Kalecik'e seyahat edilebiliyor. Peki, Ankara-Kalecik arası kaç km? Ankara’dan Kalecik’e hangi numaralı EGO otobüsü gider?

İşte Ankara’dan Kalecik’e gidecek olan insanların tüm merak ettikleri:

ankara kalecik arası kaç km diye soran vatandaşların Kalecik'te gezmesi gereken bir yer

ANKARA-KALECİK ARASI KAÇ KM?

Ankara merkezinden Kalecik merkezi, 76 kilometredir. Ankara Çankırı Yolu/D765 istikametinde Özal Bulvarı/D140 kara yolu güzergâhından gidildiğinde 76 kilometre mesafedeki yolculuk şahsi araçla trafiğin durumuna bağlı olmakla beraber ortalama 1 saat 3 dakika sürüyor.

ANKARA’DAN KALECİK'E GİDEN EGO OTOBÜSLERİ, SEFERLERİ VE FİYATI?

Ankara merkezinden Kaleciğe gitmek isteyen vatandaşlar EGO otobüsleri ile gitme şansına da sahip. Ankara’dan Kalecik’e giden EGO otobüsünün numarası 490’dır. 490 numaralı Kalecik EGO otobüsleri Ulus’tan Atatürk Spor Salonu durağından hareket ediyor. Kaleciğe gidiyor ve tekrar Ulus’a geri dönüyor.

Ankara-Kalecik arası EGO seferlerinin ücretleri ise tam biniş 35 TL, öğrenci biniş 20 TL’dir. Ayrıca Ankara-Kalecik arasında yolcu taşıyan EGO otobüslerinin günde belirli bir sefer sayısı bulunmuyor.

kalecik'ten bir manzara

KALECİK'E GİDEN İLÇE MİNİBÜS DURAKLARI NEREDE? FİYATI NE?

Daha önce Ankara’dan ilçelere Etlik eski garajlardan yolcu taşınıyordu. Sonra İskitler’e alınan ilçe garajları Ekim 2022 yılından beri yeni adresinde yolcu taşıyor. Yenimahalle ilçesinde bulunan ilçe garajlarının tam adresi, Gazi Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı 57/A Yenimahalle/Ankara’dır.

İlçe garajlarına gidecek yolcular, Kaleciğe servislerle gidebiliyor. İlçe terminalinden kalkan otobüs, Çankırı yolu güzergâhını takip ederek Kalecik’e ulaşıyor. Servis ücretleri ise EGO otobüsleri gibi tam bilet 35 TL, EGO öğrenci kartı bulunan öğrencilere ise 20 TL’dir.

Ankara Kalecik ilçesinde bir yerleşim alanı

ANKARA-KALECİK ARASI YOL TARİFİ

Ankara Kalecik arası yol tarifine sitedeki linkten ulaşabilirsiniz. Ankara-Kalecik arası yol tarifi için tıklayınız.

KALECİK’TE GEZİLECEK YERLER

Tarihi geçmişi milattan önce 4 binli yıllara kadar giden Kalecik, tam bir medeniyetler beşiği özelliği tanıyor. İlçenin bulunduğu araziler incelendiğinde, rastlanan izlerde Bizans, Selçuklu ve Osmanlı’dan izler bulunuyor. Daha eskiye gidildiğinde ise Bizans ve Büyük İskender’e kadar geçmişi vardır.

Bu kadar uygarlık ve devletlerden izler taşıyan ilçe de ise gezilebilecek birçok yer vardır. Bunlar: Üzüm Çiğneyen Kadın Heykeli, Uludere Barajı, Geyikli Baba Türbesi, Kazancı Baba Türbesi, Tarihi Belediye Binaları, Roma Dönemi Açık Hava Müzesi, Şükrü Ağa Konağı, Atatürk Parkı Muhabbet Konağı, Tarihi Asma Köprü, Kızılırmak Köprüsü ve Kalecik Kalesi’dir. İnsanlar bu noktaları gezerken eğlenceli vakit geçirebilir, uzun yıllar hatırlayacağı anılar biriktirebilir.

Ankara kalecik ilçesinde bir tepe

KALECİK BELEDİYE BAŞKANI KİMDİR?

Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan, 1983 senesinde dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okullardan mezun olduktan sonra Başkent Üniversitesi’nde burslu olarak Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler okudu. Başarılı bir insan olan Kalkan, daha sonra yüksek lisans ve doktora yaptı. İkinci bir üniversite olarak Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni yarı burslu olarak bitirdi.

Çalışma hayatına 2005 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde başladı. Daha sonra sırasıyla İçişleri Bakanlığı, Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı gibi devlet kurumlarında üst düzey görevlerde bulundu. Bu görevlerinin yanı sıra bazı spor kulüplerinde de üyelik ve yöneticilik yaptı.

2018 yılında AK Parti’den siyasete başlayan Kalkan, 2019 yerel seçimlerinde Kalecik Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Kalecik halkının büyük bir kısmının oyunu alan Duhan Kalkan, Kalecik Belediye Başkanı seçildi. Hali hazırda Ankara Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevliliği yapan Duhan Kalkan, iyi derecede İngilizce ve Rusça bilmektedir. Aslen Kalecikli de olan Duhan Kalkan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.