Emrah ÖZCAN

Emrah ÖZCAN

Ankara Kalesi’ne Yeni Proje

Ankara Kalesi’ne Yeni Proje

Değerli okurlar geçen hafta kaleme aldığım Ankara Kalesi ile ilgili yazımdan sonra Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Bekir Ödemiş telefonla arayarak konu hakkında beni bilgilendirdi. Kalenin en büyük sorunlarından biri olan aydınlatma problemi için proje hazırladıklarını belirten Ödemiş, önümüzdeki yıl projenin hayata geçirileceğini belirtti. 2020 yılı itibari ile sadece kale ve çevresi değil, tüm kalenin aydınlatılarak Başkentin her noktasından görülür hale getirileceğini söyledi. 

Sayın başkanın dile getirdiği bu proje hayata geçerse eğer  Ankara Kalesi Başkent’in vazgeçilmez çekim merkezlerinden biri haline gelecek. Uzun yıllardır unutulan, arka plana itilen Başkent’in simgelerinden biri olan kale yeniden ön plana çıkarak birçok yerli ve yabancı turistin ilgi odağı haline gelecek.

Sayın başkan telefon görüşmemizde kale ve çevresindeki sorunları kısa bir süre önce toplanan Başkent Kent Konseyinde ilk ağızdan dinlediklerini de belirtti. Kale esnafı ile yaptığım görüşmelerde ise esnaf kent konseyinde sorunları ilk ağızdan yetkililere iletmenin memnuniyetini yaşadıklarını söyledi. Önceki yönetimlerde bölgenin çok ihmal edildiğini belirten işletme sahipleri yeni yönetimin bu konuda kendilerine söz hakkı vermesinden onure olduklarını ifade etti. Sayın başkan ise telefon görüşmemizde sorunları ilk ağızdan dinlediklerini yineleyerek en kısa sürede tüm sorunlara çözüm üreteceklerini belirterek, çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Tabi konuşmamızda tüm Ankaralılar gibi sayın başkan da Ankara’nın turizm konusunda zayıf kaldığından yakındı ve Ankara’nın bu alanda dünya Başkentleri arasında çok çok gerilerde olduğundan bahsetti. Sohbetimizde geçtiği gibi Ankara elinde potansiyel olmasına rağmen, yapılan yanlış yatırımlarla turizm alanında köreltildi. Tarihi ve turistik öneminden çok bir Başkent olarak ön plana çıktı. Yeni yönetim de bunun farkında ve Ankara’nın elinde bulunduğu turizm potansiyelini ön plana çıkarmak için çaba gösteriyor. Umarım hazırlanan projeler bir an evvel hayata geçirilir ve Ankara uzun yıllardır hasret kaldığı tarihi önemine vurgu yapan turizm alanındaki yatırımlarına kavuşur. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR