Ankara Keçiören Belediye başkanı Mustafa Ak kimdir? Aslen nerelidir?

Ankara Keçiören Belediye başkanı Mustafa Ak kimdir? Aslen nerelidir?

Türkiye'nin başkenti Ankara'nın Keçiören ilçesi belediye başkanı olan Mustafa Ak kimdir? Başarılı siyaset adamı Mustafa Ak kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? İşte Mustafa Ak'ın biyografisi

MUSTAFA AK KİMDİR?

1964 senesinde dünyaya gelen Mustafa Ak aslen Konyalıdır. İlk okul eğitimini, orta okul eğitmini ve lise eğitmini Konya'da tamamlayan Mustafa Ak üniversite eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden yüksek başarı ile mezun olmuştur.

İlk olarak 1991 senesinde Ankara’da Basın-Yayın ve Matbaacılık alanlarında faaliyet gösteren bir işletme kurkuştur. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler üstlemiştir.

Evdeli belediye başkanları arasında yer alan Mustafa Ak Ali, Halit, Yusuf adında üç çocuk sahibidir.

mustafa-ak-kimdir.jpg

Siyasi kariyerine Adalet ve Kalkınma partisinde Ankara İl Başkanlığı mevkiinde başlamıştır. . İl Başkan Yardımcılığı ve Sosyal İşler Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 29 Mart Yerel Seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için partideki görevlerinden istifa etmiştir. Seçimlerde en yüksek oyu alarak, Keçiören Belediye Başkanlığına seçildi.

30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimde Ak Parti’den tekrar Ankara, Keçiören Belediye Başkanı seçilmiş ve halen bu görevi devam ettirmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.