Ankara Markalı Ürünler ve El Sanatları Merkezi” ile Başkent’e özgü geleneksel sanatlar tek çatıda toplanacak

Ankara Markalı Ürünler ve El Sanatları Merkezi” ile Başkent’e özgü geleneksel sanatlar tek çatıda toplanacak

Valilik tarafından projelendirilen, AKA tarafından finanse edilen “Ankara Markalı Ürünler ve El Sanatları Merkezi” ile Başkent’e özgü geleneksel sanatlar tek bir çatı altında toplanacak.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen “Ankara Markalı Ürünler ve El Sanatları Merkezi” projesi uygulanmaya başlandı. Projenin merkez binası olarak Ankara Kalesi bölgesinde Arslanhane Cami karşısında bulunan boş yapı seçilerek, tadilatına başlandı. Başkent’e özgü kültürel değer ve geleneksel sanatların yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla Ankara Valiliği tarafından hazırlanan proje kapsamında ise Ankara’ya özgü marka ve ürün gamı oluşturularak modern tasarımların tarihi, kültürel, geleneksel motiflerle buluşması sağlanacak.

ANKARA KALKINMA AJANSI FİNANSE EDİYOR

Ankara’ya özgü kültürel değer ve geleneksel sanatların yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla Ankara Valiliği tarafından hazırlanan ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen Ankara Markalı Ürünler ve El Sanatları Merkezi” güdümlü projesi inşası başladı. Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmeleri Merkez Müdürlüğü’nün proje ortağı olduğu proje Ankara Kalesi bölgesinde yer alan Arslanhane Cami karşısına yapılıyor.

“ANKARA MARKASI” OLUŞTURULACAK

Ankara Kalkınma Ajansının desteklediği proje ile Ankara’ya özgü geleneksel sanatlar ile modern tasarımların beraber uygulanacağı bir merkez kurulması planlanıyor. Merkez; modern tasarımların tarihi, kültürel, geleneksel motiflerle buluşmasına oluşturulacak Ankara Markası ile öncülük edecek.

KOOPERATİFLER İLE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ ARTIRILACAK

Proje kapsamında; Ankara Markalı Ürünler ve El Sanatları Merkezi kurulması, Ankara’ya özgü bir marka ve ürün gamı oluşturulması, eğitimler ile zanaatkârlara farklı tasarım vizyonları kazandırılması,  satış noktalarında ürünlerin satılması ve proje ile kurgulanan yapının kurulacak bir kooperatif ile sürdürülebilirliğinin sağlanması amaçlanıyor.

ÇALIŞMALAR ARALIK AYINDA BİTİYOR

Ankara Markalı Ürünler ve El Sanatları Merkezi Projesi’nin İlk aşamasında Ankara Kalesi bölgesinde bulunan merkez binası tadilatına başlanmış, tadilatın Aralık 2018 sonu itibariyle bitirilmesi hedefleniyor. Tadilat ile eş zamanlı olarak Ankara’ya özgü el sanatlarına ilişkin araştırmalar, zanaatkârlar ile görüşmeler, markalaşma ve kurumsal kimlik çalışmaları da yapılmaktadır.

ANKARA’YA ARTI DEĞER KATACAK

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık projenin Ankara’ya artı değer katacağını belirterek, ”Proje ile yerli ve yabancı turistlere yönelik Ankara’ya özgü hediyelik eşyalar üretilecek, turistler geleneksel sanatları izleme, inceleme fırsatı yakalayacaklardır” dedi. Yapılan açıklamada, “Yüzyıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Başkent Ankara’nın bu topraklara özgü değerlerinin kaybolmaması amacıyla başlanan projenin yaratacağı sosyal etki ve katma değerin arttırılması amacıyla proje faaliyetlerine devam edilmektedir” denildi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.