Ankara şifalı su kaynaklarında da iddialı: İşte o 5 ilçesi

Ankara şifalı su kaynaklarında da iddialı: İşte o 5 ilçesi

Ankara’nın tekbir yerinde değil tam 5 ilçesinde şifalı su ve kaplıca bulunuyor. Kızılcahamam, Ayaş, Beypazarı, Haymana ve Akyurt’ta bulunan şifalı sular tüm ülkeye kaplıca hizmeti veriyor.

Alternatif tıpta giderek önem kazanan kaplıcalar başkent Ankara’ya farklı bir özellik katıyor. Şifalı su ve kaplıcalar Türkiye’nin hemen hemen bütün yörelerinde bulunuyor. Fakat Ankara bir başka…

Ankara'nın şifalı su kaynakları:

Çünkü Ankara’nın tekbir yerinde değil tam 5 ilçesinde şifalı su ve kaplıca bulunuyor. Kızılcahamam, Ayaş, Beypazarı, Haymana ve Akyurt’ta bulunan şifalı sular tüm ülkeye kaplıca hizmeti veriyor.

Haymana’ya, Kızılcahamam’a, Ayaş’a, Beypazarı’na, Akyurt’a Türkiye’nin farklı bölgelerinden şifa için insanlar adeta akın ediyor.

Özellikle yaz aylarında bu ilçelerde bulunan kaplıcalar dolup taşıyor. Şifalı sulardan yararlanmak için haftalar öncesinden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Tabi Ankara’nın bu ilçelerinin şifalı suyunun yanında farklı gezi ve seyir alanları da var.

Ormanlarla kaplı Kızılcahamam’ın tarihi mekanlarını da gezebilirsiniz. Keza Haymana da aynı şekilde. Ankara’nın kuzeyinde yer alan Akyurt Çubuk Ovası ve Çubuk Barajı ile sınır. Tarihi Kalecik ilçesi de buraya sadece 30 kilometre uzaklıkta. Pek çok parti ve STK’nın kongreleri ve özel toplantılarının gerçekleştirildiği Anadolu Oteli bu bölgede şifalı sularıyla da müşterilerini ağırlıyor.

Öte yandan Ayaş  ve Beypazarı’nda hamam kültürü ve içmeceler o kadar köklü bir geçmişe sahip ki; geçtiğimiz yıllarda bölgede Roma dönemine ait hamam ve kaplıcaların kalıntılarına ulaşıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından korumaya alınan ve restore edilen kalıntılar yakın bir sürede gezintiye açık hale getirilecek. Burada Beypazarı’na ayrıca değinmek gerekiyor. Çünkü Beypazarı sadece sıcak su kaplıcalarıyla değil doğal maden sularıyla da meşhur. Beypazarı maden suları bugün ülkemizde en tanınmış ve en çok tüketilen maden suları arasında yer alıyor.                

Ankara'nın meşhur Beypazarı havucunun özellikleri haberi için TIKLAYIN

Ayaş dutunun faydaları neler haberi için TIKLAYIN

Kalecik Karası üzümü nerede nasıl yetişir haberi için TIKLAYIN

Leblebide Çorum mu yoksa Güdül mü daha iyi haberi için TIKLAYIN

Çubuk turşusunun ünü Ankara'yı aştı haberi için TIKLAYIN

Türkiye'nin tuzunu Şereflikoçhisar karşılıyor haberi için TIKLAYIN

 

Gazeteilksayfa.com


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.