Ankara Sobacılar Çarşısı nerede? İşte soba fiyatları

Ankara Sobacılar Çarşısı nerede? İşte soba fiyatları

Başkent’te büyük rağbet gören hobi bahçelerinin vazgeçilmez eşyaları arasında soba yer alıyor. Özellikle kovalı ve kuzine sobaları. Peki bu sabalar Ankara’da nerede bulunuyor, fiyatları ne kadar? Ankara Sobacılar Çarşısı nerede?

Kış mevsiminin gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte gözler sobalara çevrildi. 

Artık Türkiye’de hemen hemen bütün konutlar ve işyerleri doğalgaz ve kombi ile ısıtılıyor. Ancak kırsal alanlardaki bazı köyler ile metropol şehirlerde ise soba kullanılıyor. 

Özellikle Ankara’da hobi bahçelerinde emaye kovalı soba ile kuzine sobalar ısınmak için vazgeçilmez araç gereçlerden bir kaçı. 

Bu tip yerlerde özellikle kuzine soba tercih ediliyor. Çünkü kuzine sobanın fırınlarında ayrıca yemek de yapılıyor. 

Balık, güveç gibi bazı yemekler kuzine sobalarda rahatlıkla pişirilirken, patates ve kestane közleme de bu sobalarda daha kolay yapılabiliyor. 

Peki bu sabalar Ankara’da nerede bulunuyor, fiyatları ne kadar?

Ankara Altındağ’da bulunan Hal’in güney tarafında başlı başına Sobacılar Çarşısı kurulu ve buradan istediğiniz tip sobayı alabiliyorsunuz. Emaye renkli sobalar teşhir etmek ve pazarlamak üzere Türkiye’nin farklı bölgelerinden getirtilirken sac sobalar ise Sobacılar Çarşısı’ndaki küçük atölyelerde üretiliyor.

Peki soba fiyatları ne kadar?

Sobacılar çarşısında bin liradan başlayan fiyatlar 5 bin liraya kadar çıkabiliyor. Sobanın özelliği ve kalitesine göre fiyat değişebiliyor. Aynı çarşıda Ankara’da üretilen sac sobalar var ki; fiyatları son derece uygun.

Ankara Sobacılar Çarşısı’nda 150-200 liraya  soba bulmak mümkün. Hem de kuzine olanlar bile 200 lira civarında fiyatlara satılabiliyor. Tabi bu çarşıda sadece soba değil, sobaya ait bütün araç gereçler de pazarlanıyor.  
 

soba.jpg

 

Gazeteilksayfa.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum