Ankara Valisi Vasip Şahin Hamamarkası'nı gezdi

Ankara Valisi Vasip Şahin Hamamarkası'nı gezdi

Yaklaşık 10 gün önce göreve başlayan Ankara Valisi Vasip Şahin, Altındağ'ı ziyaret etti. Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile Hamamarkası’ndaki restorasyon çalışmalarını inceleyen Vali Şahin’e, 32 konağın hazır hale getirildiği bilgisini verdi.

Yaklaşık 10 gün önce Ankara'daki görevine başlayan Ankara Valisi Vasip Şahin, Altındağ'ı ziyaret etti. Yeni makamında göreve başlar başlamaz Altındağ'a gelerek Hamamarkası bölgesinde incelemelerde bulunan Şahin'e, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki eşlik etti.

Hamamarkası'nı gezdi

Başkan Tiryaki, yeni Vali Vasip Şahin'e Hamamarkası'nda konut alanı olarak ayrılan bölgeyi tanıttı. Vali Vasip Şahin ile birlikte Hamamarkası'ndaki tarihi Ankara evlerini gezen Başkan Tiryaki, bölgedeki konut projesinin detaylarını anlattı. Başkan Tiryaki, Hamamarkası'nın tarihi dokusuna her zaman sadık kalacaklarını belirterek konut projesinin yatay mimariye uygun olduğunu söyledi. Hamamarkası'ndaki bu konakların yaklaşık 100 yıl öncesinin tekniğiyle yapıldığına dikkat çeken Başkan Tiryaki, yapıların hiçbirinde beton kullanılmadığının da altını çizdi.

gallery_4-001.jpg

32 konak oturuma hazır

Eski mahalle kültürünü canlandırma hedefi ile yola çıktıklarını söyleyen Başkan Tiryaki "Yatay mimariye uygun, eski dokuya sahip bir mahalle olacak. Şu anda 60 tane konak, tamamen 100 yıl öncesinin tekniğiyle yapılıyor. 32 konak oturuma hazır. Hiçbir yerinde beton yok. Herkes büro yapmak istiyor, biz bunu istemiyoruz. Burada oturacak, buranın kıymetini bilecek birilerini arıyoruz. Evlerin hem sokaktan ana girişi var hem de arabanın park edileceği otopark kısmından girişi de var. Çocuk oyun alanı ve yeşil alan da olacak. 5-6 ada tamamen konut parseli olarak düşünüldü. Eski Ankara evleri tamamen kendi parselasyonlarına göre yapıldı, hiçbir ev ikincisine benzemiyor. Herkesi Altın Konaklar'ı görmeye davet ediyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.