Ankara’da en ucuz, en fazla türde çiçek nerede? İşte Ankara’nın çiçekleri

Ankara’da en ucuz, en fazla türde çiçek nerede? İşte Ankara’nın çiçekleri

Ankara’da çiçekler ne zaman dikilir? Kışın ortasında, kar altında çiçekler korunabilir mi? Hobi bahçelerine hangi çiçeklerin fidesi dikiliyor? Bu çiçekler kışın da açıyor mu? Ankara’da en ucuz, en fazla türde çiçek nerede? İşte Ankara’nın çiçekleri:

Ankara’da çiçekler ne zaman açar? Ankara’da çiçekler ne zaman dikilir? Kışın ortasında, kar altında çiçekler korunabilir mi? Hobi bahçelerine hangi çiçeklerin fidesi dikiliyor? Bu çiçekler kışın da açıyor mu? Ankara’da en ucuz, en fazla türde çiçek nerede? İşte Ankara’nın çiçekleri:

İşte hobi bahçeleri için hazırlanan rengarenk çiçek ve bahçe bitkileri: 

Beyaz bereketin, ak rahmetin başkent Ankara’yı çepeçevre kuşattığı şu günlerde insanlar baharın özlemini çekiyor.

Hobi bahçeleri ve evlerinin balkonları için şimdiden plan yapan insanlar, toplu çiçek ve fidan satışının yapıldığı Ankara’nın Karşıyaka semtine bir şekilde yolunu düşürüyor.

Çünkü Ankara'da çiçek, çiçek fidesi denildi mi ilk akla gelen yerlerden biridir Karşıyaka. 

Soğuktan korunmak için kurulan devasa seralarda yetişen rengarenk açmış çiçekler, görenleri hayrete düşürüyor.

BAHARI BEKLEYEN ÇİÇEKLER

Yaz mevsiminde Ankara’da son dönemde hızla yaygınlaşan hobi bahçeleri ile konutların balkonlarını ve peyzajlarını süsleyen rengarenk çiçekler, sera bahçelerinde müşterilerini bekliyor.

Peki kışın da açan çiçekler hangileri?

İşte bembeyaz kar örtüsü altında adeta bir renk cümbüşü oluşturan ve baharı sabırsızlıkla bekleyen Laleler, Zambaklar, Kasımpatılar, Karanfiller, Nergisler, Sümbüller, Nilüferler, Menekşeler, Leylaklar, Şebboylar, güller

Bir birinden zarif, albenili, insanın ruhunu okşayan harika çiçekler…  

c8.jpg

BU ÇİÇEKLER ÜMİT AŞILIYOR

Ankara’da kışın ortasında, ısının -10-15’i gördüğü, dondurucu soğukların buz kestiği şu günlerde bile; rengini, tazeliğini, kokusunu, canlılığını, muhafaza eden eşsiz, muhteşem çiçekler insanlara ümit aşılıyor.  

Bembeyaz karlar altında oluşturulan şeffaf seralar içerisinde kendisini gösteren, sarı, kırmızı ve beyaz renklerle bezenmiş; resimlerde fotomontajla dahi elde edilemeyecek bir hayli dikkat çeken harika çiçeklerin, insanın içini ısıtan manzarasını seyre doyum olmuyor.

Ankara’nın bağları ve hobi bahçelerinde bol miktarda bulunan çiçeklerin seralarda oluşturduğu kartpostallık görüntüler insanları kış mevsiminde de evlerinin balkonlarında çiçek yetiştirmeye teşvik ediyor.

İşte Ankara Karşıyaka’da, bir sera bahçesinde Ocak ayının ortasında açarak; görenleri hayrete düşüren o muhteşem çiçekler:

c2-001.jpg

c3-002.jpg

c9-001.jpg

c8-001.jpg

c6.jpg

 

Gazeteilksayfa.com


 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.