Ankara'da işverenle iş arayanı buluşturan fuar

Ankara'da işverenle iş arayanı buluşturan fuar

Altınpark’ta bu yıl altıncısı düzenlenen Ankara İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri, işverenle iş arayanları buluşturmaya devam ediyor.

Fuar hakkında gazetemize bilgi veren Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Arif Ay, Ankara İl Müdürlüğü olarak 5 hizmet merkezi ve 64 hizmet noktasında hizmet verdiklerini söyledi.

ANKARA'DA İŞ ARAYANLAR İÇİN ADRES

Ay, fuarın amacının işveren temsilcileri ile iş arayanları zamandan tasarruf ederek buluşturmak olduğunu söyledi.

Ay, “Ulaşılamaz denilen firmaları iş arayanlar ile bu fuarda buluşturuyoruz. Fuarda firmalarla iş arayanlar yüz yüze görüşme imkânı buluyor. Hem zamandan tasarruf ediliyor hem de iş bulma süreci hızlanıyor” dedi.

screenshot_2.jpg


“DEVLETİN TEŞVİK VE DESTEKLERİNİ ANLATIYORUZ”


Bu yıl altıncısı düzenlenen fuarın geçmiş yıllara oranla daha büyük ses getirdiğini söyleyen Ay, “Biz burada hem işverenler ile iş arayanları buluşturuyoruz, hem de işverenlerimize devletin verdiği teşvikleri anlatıyoruz. Bazı firmaların teşviklerden haberi olmuyor. Bu yüzden bilinirliği artırmak maksadıyla bu fuar önemlidir” ifadelerini kullandı.


“PROJELERİMİZİ FİRMALARA TANITIYORUZ”


İŞKUR Ankara olarak birçok projeleri olduğunu söyleyen Arif Ay, “Ankara Ticaret Odası ve Ankara Sanayi Odası ile ortaklaşa imzaladığımız projeler var. Bunun yanı sıra üniversite öğrencilerinin mezun olduktan sonraki istihdamları için İşe İlk Adım adı altında bir projemiz var. Bu tür projelerimizi bu tür firmalara bu fuarda anlatıp tanıtıyoruz ve birçok firma bize geri dönüşte bulunarak bu projelere ilgi gösteriyor.  Bu yüzden bu fuar bizle irtibatı olmayan firmalar ile bizleri de buluşturması açısından önem arz ediyor” dedi.

aa982d0d-ee5e-4e1b-9aec-048bf277c65d.jpg


YÜZ YÜZE GÖRÜŞME İMKÂNI SAĞLANIYOR


Özellik ile gençlerin istihdamına önem verdiklerini söyleyen Ay, “Gençlerimiz bir firmada çalışmak istediklerinde o firmanın insan kaynaklarını ulaşmakta güçlük çekebiliyor. Birçok firmayla görüşme imkânı dahi yakalayamıyorlar. Bu fuarda ise çalışmak istedikleri firmanın temsilcileri ile yüz yüze görüşme imkânı elde ediyorlar. Yaklaşık 160 firma fuarda stant açmış durumda. 3 gün boyunca fuar devam edecek. Burada hem firmalar kendilerini tanıtmış oluyor, hem de aradıkları nitelikte personele ulaşmış oluyor” diye konuştu. Aynı zamanda kariyer günleri adı altında çeşitli etkinlikler ve konferanslarda verildiğini de dile getiren Ay, fuar süresince birçok meslek lisesinden ve üniversiteden öğrenciler, belediyenin ücretsiz sağladığı servislerle fuar alanına getirilerek firmalarla buluşturulmasının sağlanacağını söyledi.


Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.