Ankara'da kartlı doğalgaz sayacı kullanana fatura geliyor

Ankara'da kartlı doğalgaz sayacı kullanana fatura geliyor

Başkentgaz, artık abonenin gaz aldığı dönemle sonraki dönem arasında fiyat farkı oluşması durumunda, bu farkı tahsil etmek için abonelere fatura gönderiyor.

screenshot_1-013.jpgAnkara'da kartlı doğalgaz sayacı kullanana fatura geliyor...

Başkentgaz’ın kartlı sayaç kullanan abonelerine, fatura göndermeye başlaması şaşkınlığa neden oldu.

Başkentgaz, artık abonenin gaz aldığı dönemle sonraki dönem arasında fiyat farkı oluşması durumunda, bu farkı tahsil etmek için abonelere fatura gönderiyor. Evlerine fatura gelmesini şaşkınlıkla karşılayan vatandaşlar, ‘‘Bazen 7 kuruşluk fatura geliyor. Ne yapacağımızı bilemedik’’ dedi. 

Başkentgaz’ın kartlı doğalgaz sayaçlarına fatura göndermesi vatandaşları şaşırtıyor. 29 Temmuz 2018 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete’de yayınlanan ’DOĞAL GAZ PİYASASI DAĞITIM VE MÜŞTERİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK’ kararı gösterilerek hazırlanan faturalar vatandaşlara gönderiliyor. Durumu öğrenmek için yetkilileri arayan vatandaşlara Başkentgaz tarafından, “Bundan sonra fatura dönemlerinde kartlı sayaçlara da fatura gönderilecek İndirim ya da fiyat artışı varsa vatandaş bilgilendirilecek” cevabı veriliyor.  

KURUŞLAR HESAPLANIYOR

Doğalgaz kartına gaz yüklemesi yapıldıktan sonra bir daha ki fatura dönemine kadar fiyat artışı olduğu takdirde, gönderilen faturalara bu artış yansıtılacak. Fiyat artışı yoksa vatandaşlara yine herhangi bir artış olmadığına dair bilgilendirme amaçlı faturalar gönderilecek. Aboneler bir dahaki kart dolumu yaptığı esnada bu oluşan farkı ödemekle yükümlü olacak. Gönderilen faturalarda kuruşlar dahi hesaplanarak aboneye bilgi veriliyor. Fatura tutarı bazen 7 kuruşa kadar inebiliyor. 

VATANDAŞ ŞAŞIRDI

Bugüne dek kartlı sayaçlarına fatura gelmediğini söyleyen vatandaşlar durumu anlamakta güçlük çektiklerini belirterek, “Yıllardır kartlı doğalgaz kullanıyoruz. Bize bugüne kadar hiç fatura gelmemişti. Geçtiğimiz günlerde arkadaşlar faturayı getirince biz de şaşırdık. Aradaki fiyat farkından dolayı bundan sonra her fatura döneminde gönderilecekmiş.” dedi.  

RESMİ GAZETEDE’Kİ KARAR

Gönderilen faturaların üzerinde vatandaşları bilgilendirme amaçlı belirtilen 29 Temmuz 2018 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karar ise şöyle:

“Sistemde kullanılmakta olan mevcut ön ödemeli sayaçlara Türk Lirası yükleme/Türk Lirası düzeltme/Türk Lirası satış yöntemleri uygulanabilir. Dağıtım şirketi uygulayacağı yöntemi Kurul onayına sunar. Kurul gerekli görmesi halinde sunulan uygulama yönteminde değişiklik yapar ve uygulama yöntemi Kurul onayı ile yürürlüğe girer. Uygulama yönteminde Kurul onayı olmaksızın değişiklik yapılamaz. Bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla satın alması tamamlanmış olan doğal gaz alımları için bu fıkra hükmü uygulanmaz.”

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum