Ankara'da sarı engelli iz yolları ne zaman yeniden yapılacak?

Ankara'da sarı engelli iz yolları ne zaman yeniden yapılacak?

Geçtiğimiz yıl Başkent’in birçok noktasında yerine beton izli yollar konulmak şartıyla kaldırılan sarı engelli yolları bir yıldır yapılmıyor. İzli yolların ne zaman yeniden yapılacağı ise merak konusu.

Başkent’te Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Tuna döneminde yenileme amaçlı kaldırılan sarı engelli iz yolları yerine konulmayı bekliyor. Yaklaşık 1 yıl önce Başkent’in birçok noktasında yıpranan ve zarar gören sarı engelli yollar yerine hava şartlarına dayanıklı beton izli yollar konulmak şartıyla kaldırıldı. Tüm planlamalara rağmen uzun süredir izli yol bulunmayan kaldırımların ne zaman yeniden yapılacağı ise merak konusu oldu.

sari-engelli-iz-yollari,-gorme-engelli-vatandaslarin-yon-gostericisi,-izli-yollarin-ne-zaman-yeniden-yapilacagi,,.jpg

MERAK KONUSU OLDU

Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl görme engelli vatandaşların yön göstericisi “iz yolları” ile ilgili önemli bir değişikliğe imza atarak zarar gören ya da yıpranan iz yolları kaldırma kararı almış, yerine hava şartlarına dayanıklı beton malzemeden üretilen iz yolları yapmayı planlamıştı. Tüm planlamalara rağmen Başkent’in birçok noktasında kaldırılan iz yolları olduğu gibi bırakılarak yerine yenileri konulmadı. İzli yolların ne zaman yeniden yapılacağı ise merak konusu oldu.

sari-engelli-iz-yollari,-gorme-engelli-vatandaslarin-yon-gostericisi,-izli-yollarin-ne-zaman-yeniden-yapilacagi,,,.jpg

1 YIL OLDU YAPILMADI

Başkent’te toplam 131 kilometrelik iz yolu bulunuyor. Bunların büyük bir kısmı Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Tuna döneminde sökülerek bir kısmı yenilendi bir kısmı ise olduğu gibi bırakıldı. Objektiflerimize Altındağ Hamamönü’nden yansıyan bu kareler geçtiğimiz yıl sökülen izli yolların yerine yenisinin yapılmadığını gözler önüne seriyor. 

sari-engelli-iz-yollari,-gorme-engelli-vatandaslarin-yon-gostericisi,-izli-yollarin-ne-zaman-yeniden-yapilacagi,,,,.jpg

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE ÇAĞRI

Vatandaşlar ise bir an önce sökülen izli yolların yerine beton izli yolların yapılmasını istiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yönetimine çağrıda bulunarak göreve çağıran vatandaşlar, görme engelli vatandaşların daha fazla mağdur olmaması için bir an önce çalışmaları başlatmasını istiyor.

sari-engelli-iz-yollari,-gorme-engelli-vatandaslarin-yon-gostericisi,-izli-yollarin-ne-zaman-yeniden-yapilacagi,,,,,.jpg

Emrah Özcan/İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.