Ankara'da tüm okullarda tekli eğitim hedefleniyor

Ankara'da tüm okullarda tekli eğitim hedefleniyor

Ankara Valisi Ercan Topaca, "Hükümetimizin aldığı karar doğrultusunda 2019-2020 eğitim öğretim dönemine kadar Ankara'da bütün okullarımızda tekli eğitime geçmeyi hedefliyoruz." dedi.

Ankara Valisi Ercan Topaca, Gölbaşı Vilayetler Evi'nde okullarda güvenli ortamın sağlanmasına yönelik koruyucu ve önleyici tedbirlerin görüşüldüğü toplantıya katıldı.

Toplantıda, vali yardımcıları Kemal Karadağ ve Ali Sözen, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ünsal Bulut, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Özkan Ünal ile ilçe kaymakamları, emniyet müdürleri, jandarma komutanları ve milli eğitim müdürleri de yer aldı.

Toplantının açılışında konuşan Topaca, 2018-2019 eğitim-öğretim dönemini sorunsuz başlatmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Okulların ihtiyaçlarının tamamlandığını ve gerekli tüm tedbirlerin alındığını ifade eden Topaca, geçen eğitim-öğretim döneminde ciddi bir sorunla karşılaşmadıklarını dile getirdi.

Şu anda 360 okul projesiyle 10 bin 500 derslik inşaatının devam ettiğini bildiren Topaca, bunlardan yaklaşık bin 500 dersliği pazartesi günü itibarıyla eğitime açacaklarını ve takip eden her ay da ortalama bin 500 dersliği kullanıma hazır hale getireceklerini kaydetti.

Topaca, "Hükümetimizin aldığı karar doğrultusunda 2019-2020 eğitim öğretim dönemine kadar Ankara'da bütün okullarımızda tekli eğitime geçmeyi hedefliyoruz." dedi.

"Geçen eğitim döneminde hiçbir okulda uyuşturucu olayı olmadı"

Geçen eğitim-öğretim dönemini sorunsuz kapattıklarını ve okulları risk gruplarına ayırdıklarını vurgulayan Topaca, "2017-2018 eğitim-öğretim dönemi boyunca Ankara'da hiçbir okulumuzda uyuşturucu konusunda bir olay olmamıştır. Okulların içinde bu konuda herhangi bir risk bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın bu konuda rahat olmasını özellikle vurgulamak istiyorum. 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde Ankara'da toplamda 145 öğrenciyle ilgili okul dışında uyuşturucu konusunda işlem yapılmıştır. Bunların 20'si 18 yaş üzerinde, 125'i de 18 yaş altındadır. Geçen yıl Ankaramızda okul çevrelerinde uyuşturucu satışı yapıldığına dair 13 ihbar yapılmıştır. Bu ihbarlar değerlendirilmiştir." diye konuştu.

Topaca, okullarla çevrelerinde çok endişe edilecek bir durum olmadığını belirterek, emniyet müdürlerinden, jandarma komutanlarından ve okul idarecilerinden işi sıkı tutmalarını istedi.

Bu yıl 6 bin 558 kişiye uyuşturucudan işlem yapıldı

Uyuşturucuyla mücadelenin topyekun yapılması gerektiğine işaret eden Topaca, "Bu yıl içinde bugüne kadar Ankaramızda uyuşturucuyla mücadele kapsamında hakkında işlem yapılan kişi sayısı 6 bin 558'dir. Bunlardan bin 626'sı tutuklanmıştır." ifadesini kullandı.

Yapılan çalışmalarla ilgili emniyet ve jandarma birimlerine teşekkür eden Topaca, "2018-2019 eğitim-öğretim döneminde de yine okullarımız ve çevresinde herhangi bir asayiş olayına, güvenlik olayına veya çocuklarımızı istismar edecek hiçbir olaya izin vermeyeceğimizi sizlerle paylaşmak istiyorum." dedi.

"Geçen yıl 450 öğrenci olaya karıştı"

Ankara'da ilk, orta ve lise seviyesinde yaklaşık 950 bin, üniversitelerde ise 350 bin civarında öğrenci olduğunu ifade eden Topaca, "Geçen eğitim-öğretim döneminde tüm okullardaki asayiş olay sayısı 255, bu olaylara karışan öğrenci sayısı da 450'dir. Bir milyon 350 bin öğrenciye bunu oranladığımız zaman bu rakamın on binde 1-2 seviyelerinde olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla okullarımızın herhangi bir güvenlik sorunu yoktur. Bu konuda tedbirleri almakta kararlıyız." diye konuştu.

Toplantı, Topaca'nın açılış konuşmasının ardından basına kapalı devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.