Ankara’da yarı değişim

Ankara’da yarı değişim

16’sı AK Partili, 11’i CHP’li, 4’ü MHP’li, 1’i ise HDP’li olmak üzere TBMM’deki 32 Ankara milletvekilinden 15’i liste dışı kalırken, 1’i Adana’ya kaydırıldı.

16’sı AK Partili, 11’i CHP’li, 4’ü MHP’li, 1’i ise HDP’li olmak üzere TBMM’deki 32 Ankara milletvekilinden 15’i liste dışı kalırken, 1’i Adana’ya kaldırıldı. 

AK PARTİ’DE LİSTE DIŞI KALAN VEKİLLER 

AK Parti’de 16 Ankara milletvekilinden 8’i liste dışı bırakıldı.  AK Parti’de liste dışı kalan Ankara milletvekilleri şöyle: Ali Babacan, Aydın Ünal, Ahmet Gündoğdu, Ahmet İyimaya, Cemil Çiçek, Ertan Aydın, Murat Alparslan, Vedat Bilgin. Öte yandan Jülide Sarıeroğlu ise, Ankara’dan Adana’ya kaydırıldı. 
AK Parti’de Tuğrul Türkeş, Fatih Şahin, Yalçın Akdoğan, Ali İhsan Arslan, Lütfiye Selva Çam, Emrullah İşler, Nevzat Ceylan yeniden aday gösterildi. 

CHP’DE 4 VEKİL LİSTE DIŞI

CHP ise 1 Kasım’da çıkardığı 11 Ankara milletvekilinden 7’sini yeniden aday gösterirken, 4’ünü liste dışı bıraktı.  CHP’de liste dışı kalan isimler Ayşe Gülsün Bilgehan, Necati Yılmaz, Şenal Sarıhan ile Aylin Nazlıaka’dan oluşuyor. (Aylin Nazlıaka, 1 Kasım’da CHP’den milletvekili seçilmiş fakat daha sonra partiden ihraç edilmişti.)

MHP DE YARI YARIYA

MHP’de de mevcut 4 Ankara milletvekilinden 2’si liste dışı kalırken, 2’si yeniden aday gösterildi. MHP, Ankara milletvekilleri Zühal Topçu ile Erkan Haberal’ı yeniden aday gösterirken, Şefkat Çetin ile Mustafa MİT’i liste dışı bıraktı. 

VE HDP

1 Kasım’da Ankara’da HDP de 1 vekil çıkarmıştı. HDP, Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder’i yeniden aday göstermedi. 

DESTİCİ DE ANKARA’DAN ADAY 

Cumhur İttifakı’na AK Parti listelerinden dahil olan BBP’nin Genel Başkanı Mustafa Destici Ankara’dan aday gösterildi. Destici, AK Parti’nin Ankara 2. Bölge 1. sıra adayı. 

ANKARA SÜRPRİZİ ABDULLAH AĞAR İLE HACI TURAN 

Siyasi partilerin Ankara adayları arasında en sürpriz isimlerden biri Abdullah Ağar olarak dikkat çekti. Terör uzmanı Abdullah Ağar, MHP’nin Ankara 2. Bölge 3. Sıra adayı oldu. AK Parti’nin önceki dönem Kırşehir Milletvekilliği yapan Hacı Turan’ı Ankara’dan seçilebilecek bir yerden aday göstermesi de dikkat çekti. 

Feyzullah DOĞRU7HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.