Ankaralılar Eymir Gölü'ne akın etti

Ankaralılar Eymir Gölü'ne akın etti

Pazar gününü AVM’ler yerine, yürüyüş yapmak ve doğayla iç içe geçirmek isteyen Ankaralılar, Eymir Gölü’ne akın etti. Eymir Gölü nerde, Eymir gölüne nasıl gidilir, Eymir gölünde neler var? Tüm bu soruların cevabı haberimizde:

İlkbaharın yaklaşması, havaların ısınmasıyla Başkentliler kendilerini park ve bahçelere atmaya başladı. Pazar gününü AVM’ler yerine, yürüyüş yapmak ve doğayla iç içe geçirmek isteyen Ankaralılar, Eymir Gölü’ne akın etti. Eymir Gölü nerde, Eymir gölüne nasıl gidilir, Eymir gölünde neler var? Tüm bu soruların cevabı haberimizde:

Geçtiğimiz Pazar günü Başkentliler neredeyse 29 dereceyi bulan havanın tadını doğayla iç içe yaşadı. Güneşli havayı fırsat bilenler bugünden itibaren gelecek yağışlı havalardan önce kendini açık alanlara attı. Bu alanlardan birisi de Eymir Gölü’ydü. Vatandaşlar aileleriyle, arkadaşlarıyla bisiklet sürdüler, yürüyüş yaptılar hatta göl kenarında piknik yaptılar. Lakin gölün girişindeki kirlilik ise vatandaşların gözünden kaçmadı.

EYMİR GÖLÜ’NE AKIN 

Hava sıcaklığının 20 dereceye yaklaştığı Pazar günü vatandaşlar evlerinde duramadı. Başkentin hemen hemen her yeşil alanındaki doluluk oranı yüzde 100’lere ulaştı. Bu alanlardan birisi olan Eymir Gölü ise bisiklet sürmek göl kenarında yürüyüş yaparak doğayla iç içe olmak isteyenlere ev sahipliği yaptı. Otoparkların tamamen dolduğu gözlemlenirken gölün girişinde sabahın ilk saatlerinden akşam saatlerine kadar uzun araç kuyrukları oluştu.  

DOĞAYA KARIŞMAK AMA KİRTLETMEMEK LAZIM

Vatandaşlar ise durumdan memnuniyetlerine dile getirirken, “Havayı fırsat bildik buraya geldik çok kalabalık. Bisiklet sürmek ve ailemizle zaman geçirmek için buradayız. İnsanların böyle yeşil alanlara ihtiyacı var şehir yaşamından arada uzaklaşarak doğaya karışmak lazım.” konuştu. Fakat gölün ilk kısmında akarsuda oluşan kirliliğe ise vatandaşlar tepki göstererek, “Bunu kirletenler bilinçsiz kişiler. Yetkililer burayı temizlemeli ve sonrasında sürekli şekilde çöp atılmaması konusunda uyarılarda bulunmalı” diye konuştu. 

HAFTA İÇİ YAĞIŞLI 

Peki, önümüzdeki günlerde havalar nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre bugünden itibaren Başkent Ankara sağanak yağışın etkisine giriyor. Cuma gününe kadar devam edecek yağışlar gök gürültü ve sağanak şekilde olacak. Sıcaklıklar ise ortalama 6-14 derece arasında seyredecek. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.