Ankara’nın en genci Duruay

Ankara’nın en genci Duruay

AK Parti'nin Ankara milletvekili adayları büyük oranda yenilendi. Bir önceki dönemde milletvekili olan pek çok isim listede yer alamazken genç adayların listeye damga vurduğu görüldü.

AK Parti Ankara Milletvekili adayları önceki gün belli oldu. Bir önceki seçimde 2 olan bölge sayısının 3'e çıkarıldığı Başkent'te AK Parti listelerinden sürpriz adaylar yer aldı. Önemli isimler bu seçimde veda etti.  

TÜRKEŞ LİSTE BAŞI 

Ankara 1. bölgenin liste başını Yıldırım Tuğrul Türkeş çekti. 2015 tarihindeki seçim hükümetine MHP'li vekil kontenjanından giren ve ardından AK Parti'ye geçtikten sonra açıklanan kabinelerde Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirilen daha sonra ise kabine dışı kalan Tuğrul Türkeş'in 24 Haziran seçimlerinde liste başını çekmesi dikkat çekti. Türkeş bir önceki seçimde 2. bölgeden seçime girmişti. 

ŞAHİN 6 SIRA YÜKSELDİ 

fatih-sahin--2.-siradan-aday.jpg

AK Parti Genel Sekreterliğini yürüten Ankara Milletvekili Fatih Şahin 1. bölge 2. sıradan listeye girdi. AK Parti'nin başarılı isimlerinden biri olan Şahin, bir önceki seçimlerde 8. sıradan aday gösterilmişti.  

AKDOĞAN BİR SIRA GERİLEDİ

24. dönemde Ankara Milletvekili seçilen, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Sözcülüğü, Türkiye-Irak Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı; 62. , 63. ve 64. Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevinde bulunan Yalçın Akdoğan, 3. sıradan listeye girdi. Akdoğan,  bir önceki seçimde 1. bölge 2. sıradan aday gösterilmişti.

YERİNİ KORUDU

AK Parti'nin kurucularından yer alan ve halen AK Parti Genel Başkan Danışmanlığı görevini yürüten Ali İhsan Arslan 1. bölge 4. sıradan aday gösterildi. Arslan bir önceki seçimde de 1. bölge 4. sıradan aday gösterilmişti.  

ÇORUM'DAN ANKARA'YA 

22 ve 23. dönemde Çorum Milletvekili seçilen Murat Yıldırım, bu kez Ankara 1. bölge 5. sıradan listeye girdi.Yıldırım, bir önceki seçimde Ankara 2. bölge 12. sıradan aday gösterilmiş ve seçilememişti.  

5 SIRA YÜKSELDİ

Haymana'nın sevilen isimlerinden biri olan ve 1995 yılında Haymana Ticaret Odası Meclis Üyeliği yapan Fahri Usta 1. bölge 7. sıradan aday gösterildi. Refah, Fazilet ve Saadet Partisi'nde de siyaset geçmişi olan Usta, bir önceki seçimlerde AK Parti Ankara 1. bölge 12 sıradan aday gösterilmişti; ancak milletvekili seçilememişti.    

GENEL MERKEZ AVUKATI ADAY GÖSTERİLDİ

AK Parti Genel Merkez avukatlarından Muammer Cemaloğlu, 1. bölge 11. sıradan aday gösterildi. Cemaloğlu, 15 Temmuz davalarını yakından takip ediyordu. 

12. SIRADAN ADAY 

AK Parti'nin 4. Olağan Büyük Kongresi'nde Genel Merkez MKYK Üyeliğine seçilen genç bir isim olan Elif Rabia Toptancı, 1. bölge 12. sıradan aday gösterildi. 

DESTİCİ LİSTE BAŞINI ÇEKTİ

Büyük Birlik Partisi Lideri Mustafa Destici, bu seçimde AK Parti listelerinden aday gösterildi. Destici Ankara 2. bölgenin liste başını çekerek sürpriz yaptı. 

3 SIRA YÜKSELDİ

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, 2. bölge 2. sıradan aday gösterildi. AK Parti'nin başarılı isimlerinden biri olan Çam, bir önceki seçimlerde 2. bölge 5. sıradan aday gösterilmişti. 

İŞLER YERİNİ KORUDU

61. Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevinde bulunan Emrullah İşler, 2. bölge 3. sıradan aday gösterildi. İşler, bir önceki seçimde 2. bölge 3. sıradan aday gösterilmişti. 

TABANDAN GELEN YEGİN'E 4. SIRA 

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, 2. bölge 4. sıradan aday gösterildi. Yegin, AK Parti Gençlik Kolları Ankara İl Başkanı, AK Parti 2. ve 3. Olağan Kongresinde MKYK üyeliği görevlerinde bulunmuştu. 

GENÇ BİR İSİM OLAN YILDIZ'A 6. SIRA

2014-2015 yılları arasında AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı ile Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevini yürüten genç bir isim Zeynep Yıldız, 2. bölge 6. sıradan aday gösterildi. Yıldız, AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Merkez Disiplin Kurulu üyeliğine seçilmişti. 

8. SIRADAN ADAY 

AK Parti Gençlik Kolları eski Genel Başkan Yardımcısı Enes Şişman 2. bölge 8. sıradan aday gösterildi. 

İLK BAŞKAN VEKİLİ ADAY GÖSTERİLDİ

2014 Yerel Seçimlerinde Gölbaşı Belediyesi Meclis Üyeliğine seçilen ve belediyenin ilk kadın başkan vekili olan Müzehher Belma Erdoğan, 2. bölge 9 sıradan aday gösterildi. 

BAŞKENT'İN EN GENÇ ADAYI

Başkent'in en genç milletvekili adayı olan 18 yaşındaki İbrahim Enes Duruay, 2. bölge 10 sıradan aday gösterildi. Duruay, yaşına rağmen bilgi ve birikimi aynı zamanda ortaya koyduğu kitap ile belgesel çalışmalarıyla dikkat çekiyor. 

AMASYA'DAN ANKARA'YA 

AK PARTİ Grup Başkanvekilli ve partisinin TBMM Başkanvekili olan Mehmet Naci Bostancı, 3. bölge 1. sıradan aday gösterildi. Bostancı bir önceki seçimlerde Amasya'dan 1. sıradan aday gösterilmişti. 

CEYLAN 5 SIRA YÜKSELDİ

AK Parti'nin Demokrat Parti kökenli milletvekili Nevzat Ceylan, 3. bölge 3. sıradan aday gösterildi.  AK Parti Genel Merkez Çevre Şehir ve Kültür Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Ceylan, bir önceki seçimde 2. bölge 8. sıradan aday gösterilerek Meclis'e girmişti. 

AYDIN 6 SIRA YÜKSELDİ

Haziran 2015 ve Kasım 2015 milletvekili seçimlerinde ise AK Parti Ankara 1. bölge 10. sıradan milletvekili adayı gösterilen Barış Aydın, bu seçimlerde 3. bölge 4. sıradan aday gösterildi. Aydın'ın Meclis'e girmesine kesin gözüyle bakılıyor. 

İL GENÇLİK KOLLARI ESKİ BAŞKANI 3. BÖLGEDEN ADAY 

AK Parti Ankara Eski İl Gençlik Kolları Başkanlığı Kurtcan Çelebi 3. bölge 8. sıradan aday gösterildi. 
MARJİNAL SOL ÖRGÜTLERİN DARP ETTİĞİ KİŞİ ADAY GÖSTERİLDİ
Ankara Üniversitesi'nde öğretim gördüğü yıllarda AK Parti'nin standını açtığı için marjinal sol gruplar tarafından yüzünde soda şişesi kırılarak feci bir şekilde darp edilen Dilara Tabak, 3. bölge 10 sıradan aday gösterildi. Tabak AK Parti Ankara İl Başkanlığında da görev aldığı biliniyor.  

ANKARA YERİNE ADANA'DAN ADAY GÖSTERİLDİ

Mevcut kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapan Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, 24 Haziran seçimlerinde Adana 1. sıradan aday gösterildi. 

YAMALI ADAY GÖSTERİLMEDİ

AK Parti Ankara eski İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı aday gösterilmedi. Yamalı'nın listelerde yer bulamamsı bir hayli dikkat çekti. Yamalı'nın daha iyi bir görevde değerlendirileceği de konuşuluyor. 

VEDA ETTİLER

Bir önceki seçimlerde Ankara'dan aday gösterilmesine rağmen bu seçimde veda edenler ise şöyle: "Ali Babacan, Ahmet Gündoğdu, Murat Alparslan, Ertan Aydın, Cemil Çiçek, Ahmet İyimaya, Vedat Bilgin, Aydın Ünal, Ayhan Yılmaz.

Osman AKDOĞAN7HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.