Ankara’nın gülleri ne zaman açar? İşte hobi bahçeleri için kışın da açan güller

Ankara’nın gülleri ne zaman açar? İşte hobi bahçeleri için kışın da açan güller

Bu güller nerede? Görüntüler fotomontaj mı? Ankara’nın gülleri ne zaman açar? Kışın ortasında, kar altında güller açar mı? Hobi bahçelerinde güller kışın da açar mı? Kışın da açan güller hangileri? İşte cevabı:

Beyaz bereketin, ak rahmetin başkent Ankara’yı çepeçevre kuşattığı şu günlerde rengarenk açmış güller görenleri hayrete düşürüyor.

Normalde ilkbaharın sonu ile yaz mevsiminin başında açan güllerin zemherinin sonu, karakışın ortasında çiçek açmış olması şaşkınlıkla karşılanıyor.

Yaz mevsiminde Ankara’da son dönemde hızla yaygınlaşan hobi bahçeleri ile konutların balkonlarını ve peyzajlarını süsleyen güller, şimdilerde kış mevsiminde de açıyor.

Peki kışın da açan güller hangileri?

Hobi bahçeleri ile park ve konutların peyzajlarında kışta da yapraklarını dökmeyerek rengârenk açan güller, bembeyaz kar örtüsü altında adeta bir renk cümbüşü oluşturuyor.

Ankara'nın gülleri

Ankara’da Aralık Ayı’nın son günlerinde ısının eksilere düştüğü, dondurucu soğukların buz kestiği şu günlerde bembeyaz karlar içerisinde kendisini gösteren kırmızı güller insanın içini ısıtıyor.

Sarı, kırmızı ve beyaz güllerin oluşturduğu, resimlerde fotomontajla dahi elde edilemeyecek bir hayli dikkat çeken harika görüntülerin kış boyu devam edeceği tahmin ediliyor.

Ankara’nın bağları ve hobi bahçelerinde bol miktarda bulunan güllerin oluşturduğu kartpostallık görüntüler insanları kış mevsiminde de bu mekanlara çekeceğe benziyor.

İşte Ankara Batıkent'te semtinde, bir bahçede Aralık Ayı’nın ortasında ve sonunda açarak; görenleri hayrete düşüren o güller:

1-020.jpg

2-015.jpg

3-018.jpg

4-004.jpg

5-002.jpg

6-004.jpg

7.jpg

8-001.jpg

9-001.jpg

10-003.jpg

 

Gazeteilksayfa.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.