Ankara'nın korona haritası güncellendi, merkezlerde risk  artıyor!

Ankara'nın korona haritası güncellendi, merkezlerde risk artıyor!

Korona vakalarının en çok görüldüğü ikinci kent olan Ankara’nın ilçelerindeki durum ‘Hayat Eve Sığar’ uygulaması üzerinden yansıdı. Uygula üzerinden yayınlanan haritaya göre merkez ilçelerdeki durum endişe verici boyutta.  

Koronavirüs vakalarının en çok görüldüğü ikinci kent olan Başkent Ankara’da Keçiören, Sincan, Çankaya ve Yenimahalle en riskli ilçeler arasında yer alıyor. Başkent’teki diğer merkez ilçelerde de vaka yoğunluğunun yüksek olduğu, çevre ilçelere gittikçe bu yoğunluğun oldukça azaldığı görülüyor. 

BAŞKENT İKİNCİ SIRADA 
Son bir haftada vaka sayısının İstanbul, Ankara, Gaziantep, Mardin, Konya, Bursa, Diyarbakır olarak açıklanmasından sonra Başkent’in ilçelerindeki durum “Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden yansıdı. Koronavirüs salgınından nüfus yoğunluğuna bağlı olarak en çok etkilenen ikinci kent olan Başkent’te ilçelerdeki vaka sayıları henüz açıklanmazken, “Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden yayınlanan son haritada, bazı mahalle ve ilçelerdeki durumun endişe verici boyutta olması dikkat çekiyor. 

ankara-geneli.jpegrisk-artiyor.jpg

ENDİŞE VERİCİ İLÇELER
Nüfusuna oranla Nisan, Mayıs aylarında salgına karşı iyi bir mücadele veren Başkent’te “Hayat Eve Sığar” uygulamasına göre bugünlerde en riskli dört ilçe Keçiören, Sincan, Çankaya ve Yenimahalle. Bu dört ilçe arasında en endişe verici olan ise Keçiören. Diğer merkez ilçelerde de riskin yüksek olduğu uygulamadaki haritaya yansıyor. 

KEÇİÖREN
Uygulamada bulunan risk haritasında Keçiören’in büyük bir kesimi neredeyse kırmıza boyanmış şekilde. Özellikle Anavatan Caddesi ve Bölük Caddesi çevresinde riskin çok yüksek olduğu görülüyor. 

kecioren-004.jpegsincan-001.jpeg

SİNCAN
Başkent merkezime uzak olmasına karşın 500 bine yakın nüfusuyla en kalabalık ilçelerinden biri olan Sincan’da da risk haritası kırmızı şekilde görülüyor. Özellikle Hürriyet Caddesi, Atatürk Caddesi ve Buhara Caddesi’nde riskin çok olduğu anlaşılıyor. 

ÇANKAYA
Başkent’in en kalabalık ilçesi olan merkez konumundaki Çankaya’da ise koronavirüs vakaları ilk günden bu yana yüksek seviyesini koruyor. İlçede Kızılay, Dikmen Caddesi bölgelerinde vakaların yoğunlaştığı görülüyor. 

batikent.jpegcankaya-dikmen.jpeg

YENİMAHALLE 
Nüfus yoğunluğu yüksek olan ilçelerden biri olan Yenimahalle’de koronavirüs vakalarının daha çok Batıkent’te kümelendiği görülüyor. 2164. Cadde, Batıkent Bulvarı bu noktaların başında yer alıyor. 

UZAK İLÇELERDE RİSK AZ
Başkent’in çevre ilçeleri olan Kalecik, Nallıhan, Şereflikoçhisar, Haymana, Kızılcahamam, Çamlıdere, Beypazarı, Ayaş gibi ilçelerinde ise vaka yoğunluğunun oldukça az olduğu görülüyor. Uygulamada bu ilçelerin üzerine gelindiğinde ise renkler daha çok mavi ve yeşil oluyor ya da hiç uyarı vermiyor. 

whatsapp-image-2020-07-09-at-11.08.28-(2).jpegwhatsapp-image-2020-07-09-at-11.08.28-(3).jpeg

whatsapp-image-2020-07-09-at-11.08.28.jpegwhatsapp-image-2020-07-09-at-11.08.29.jpeg

Osman Akdoğan//İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.