Ankara'ya yapılacak metronun vagonları OSTİM'den

Ankara'ya yapılacak metronun vagonları OSTİM'den

AK Parti’nin Ankara Adayı Mehmet Özhaseki, göreve gelmesi halinde Başkent’teki yeni metro hatlarında kullanılacak tren setlerinin yurtdışından değil OSTİM’deki firmalardan karşılanacağını açıkladı.   

Özhaseki, Ankara’ya yapılması planlanan metro projelerinin 20 milyar TL’lik maliyeti olacağını belirterek, ‘‘Biz bunu Ankara sanayisine kazandırıp burada döndürebiliriz. Dışarıdan gelip de birilerini bulmak hiç doğru değil” dedi. 

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki ve AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, OSTİM’li sanayicilerle bir araya geldi.

OSTİM Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB) Konferans Salonunda dün düzenlenen programa MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız ve eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in yanı sıra çok sayıda siyasetçi, yönetici ve sanayici katıldı.  

SIFIR ATIĞA DESTEK 

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, belediye başkanlığı ve bakanlığı döneminde imza attığı önemli projeleri ve çalışmaları hakkında programda bilgi verdi.

Özhaseki, “Kayseri’de alt yapı sorunu kalmadı. Üst yapıyı da Avrupa standartlarında tamamladık. Ankara bakanlık döneminde imar ile ilgili yasalar, sıfır atık projesi gibi projeler geliştirdik” dedi.

Ankara'dan günlük kaç ton çöp çıkıyor?

Şubat ayına kadar Ankara’da bin 600 kamu kurum ve kuruluşunun sıfır atık projesine dahil olacağını açıklayarak, “Ankara genelinde günlük 4 bin 500 bin ton çöpün çıktığı yerde sıfır atık projesini gerçekleştirebiliriz” diye konuştu. 

5b292eaf5379ff1d4c036dc5.jpegAnkara'da yeni metronun maliyeti ne kadar olacak?

Kayseri’deki raylı sistemleri OSTİM’deki bir firmanın yaptığını ve Ankara’daki yeni metro hattının yapımında yerli ve milli firmaların tercih edileceğini belirten Özhaseki, “Raylı sistemlerde 20 milyar liralık iş var. Bunu Ankara’da yapabiliriz. OSTİM varken dışarıdan firma bulmayız. Evet biz bunu Ankara sanayisine kazandırıp burada döndürebiliriz. Çok rahat yapabiliriz bunu çünkü bu kadar kabiliyeti olan bir sanayi sitesi varken, dışarıdan gelip de birilerini bulmak hiç doğru değil. Belediyede kullanılacak ne varsa banklardan çöp sepetine aydınlatmalara kadar en basit şeyleri sanayimiz bunları yapabilir. Kendi içerisinde ekonomiyi biz çok daha rahat bir şekilde döndürebiliriz. Belediyenin ne ihtiyacı varsa Ankara yapabilir. Yerel yönetimlere düşen ait olduğu kentte ne kadar üretim yapan varsa onlara destek olmaktır” dedi. 

Eryaman Stadı ne zaman açılacak?

Ömrünün belediyecilik ve halka hizmetle geçtiğini belirten Özhaseki, “Allah izin verirse Ankara’ya da hizmet edeceğiz. Ankara’nın yönetiminde ben değil biz olarak yönetim tarzı ortaya koyarız” ifadelerini kullandı. Özhaseki, 15 güne Eryaman Stadı’nın tamamlanacağını belirterek Ankaragücü’nün deplasmanda zorunlu olarak maç yapmayacağının müjdesini verdi.  

39b1c271-7a9f-4c76-8612-29e57c2201f6.jpgYENİMAHALLE’DE ÇOK İYİ İŞLER YAPABİLİRİZ

Programda konuşan Altındağ Belediye Başkanı ve AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki programda özetle şunları söyledi:

“İş dünyası ile Yenimahalle’de çok iyi işler yapabiliriz. Altındağ’da çok kişiye istihdam sağladık. Yenimahalle’de de bunu başarabiliriz. Üç dönemdir Altındağ’da belediye başkanıyım. Ankara’yı Ankara yapan değerleri barındıran ama 50 yıldır terk edilen bir ilçe. 15 yıldır hizmet vermeye çalışıyorum. 15 yıl önce çağdaş modern Ankara’dan bahsederek Altındağ’dan başlamak lazım demiştim. Üç dönem sonra kader bizi Yenimahalle’de sizlerle buluşturdu. Yenimahalle Altındağ’ın iki katı büyüklüğünde. Potansiyeli çok yüksek. Bütün kaynaklarını, zamanını, parasını iyi kullanan bir belediye oluşturduk. Altındağ Belediyesi bütçesini 13 kat büyüten, yatırımlarını 70 kat arttıran, kör kuruş borcu olmayan, 200 ün üzerinde eser yapmış bir belediye oldu. Gönül rahatlığı ile ayrılıyorum.”

dxlzh1rwoaagnzd.jpgSANAYİLEŞMEYE İMZA ATMIŞ OSB’YİZ

OSB Başkanı Orhan Aydın ise “Firmalarımız ülkemiz, insanımız ve bölgemiz için çok önemli. Ankara’nın sanayileşmesine imza atmış bir OSB’yiz. Ankara memur kentinden sanayi üretimine geçmiş ise bizim payımız çok yüksek. Ankara’da büyük firmaların merkezi başlangıcı OSTİM’dir. Belediyelerimiz ile yan yana yapabileceğimiz çok şey var. Özhaseki raylı ulaşımı yerli ve milli yaptırdı. Ankaralı bir firmanın ürettiği metro aracı Kayseri’de çalışıyor hala. Raylı sistemlerin millileştirilmesi için çok önemli bir katkı oldu. Esenboğa metro hattını da Ankara firmasının yapmasını istiyoruz” dedi.  

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.