Artık kaset satıyor

Artık kaset satıyor

Adilhan İş Hanı’nda uzun yıllardır kitapçılık yapan Yaşar Kavas, son dönemde kitap satışlarının azaldığını belirterek, çareyi nostalji kaset ve plak satışlarında aradıklarını söyledi.

Adilhan İş Hanı’nda uzun yıllardır kitapçılık yapan Yaşar Kavas, son dönemlerde kitap satışlarının azaldığını belirterek çareyi nostalji kaset ve plak satışlarında aradıklarını söyledi.

Kaset ve plak satışına başladılar

Geçmiş dönemlerde sadece koleksiyonerlerin ilgisini çeken plak ve müzik kasetleri şimdilerde ise tüm vatandaşın ilgi odağı oldu. Adilhan İş Hanı’nda uzun yıllardır kitapçı dükkanı bulunan Yaşar Kavas, internetin yaygınlaşması ile birlikte kitap satışlarının büyük oranda internet ortamına kaydığını, kendilerinin ise çözümü kaset ve plak satışı gibi nostaljik alternatiflerde aradıklarını belirtiyor.

Eskiye dönüş ve merak var

İnternet ortamına göre fiyatların kendilerinde daha uygun olduğunu belirten Kavas, “İnternet ortamında satışı yapılan plak ve kasetler yüksek fiyatlara satılıyor. Bizlerde ise daha makul fiyatlarda satılıyor” dedi. 1973 yılından beri kitap satışı yaptığını belirten Kavas plak ve kaset sevdasının ise küçük yaşlarda başladığını belirtiyor. İnsanlarda her geçen gün eskiye bir dönüş olduğunu belirten Kavas, “Günümüzde her şeyin ilk hali değerli konuma geldi. Kitaplarda ilk basım, plak ve kasetlerde ise ilk albüm değerli oldu. Müşterilerden bu yönde bir talep var. Plak ve kaset satışını kitabın yanında ekstra olarak sunuyoruz” dedi.

5 bine yakın plak ve kaset bulunuyor

Elinde 5 bine yakın plak ve kaset bulunduğunu belirten Kavas Ruhi Su ve Neşet Ertaş gibi değerli sanatçıların plak kasetlerinin değerinin yüksek olduğunu dile getiriyor. İşletmenin alışmış bir plak ve kaset müşterisi olmadığını da belirten Kavas, kitabın yanında alternatif bir zenginlik olarak plak ve kaseti müşterilerine sunduğunu dile getiriyor.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum