Artık tek başımıza her yere gidebiliyoruz

Artık tek başımıza her yere gidebiliyoruz

Muş'un Hasköy ilçesinde yaşayan, ayağındaki platin nedeniyle yürüme zorluğu çeken 54 yaşındaki Şükran Soylu, iki geliniyle katıldığı kursta, okuma yazma öğreniyor.

Muş'un Hasköy ilçesinde yaşayan, 54 yaşındaki Şükran Soylu, ayağındaki platin nedeniyle yürüme zorluğu çekmesine rağmen her gün iki geliniyle 6 kilometre katederek, katıldığı okuma yazma kursunu başarıyla tamamladı.

Eşmepınar köyünde 2015 yılında kırılan sağ ayağına platin takılan Soylu, her gün iki gelini Zeynep ve Filiz Soylu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan himayesinde başlatılan "Okuma Yazma Seferberliği" kapsamında açılan kursa katıldı ve okuma yazma öğrenerek "Okur Yazarlık Belgesi" aldı.

Şükran Soylu,  okuma yazma bilmediği için gelinleriyle beraber okuma yazma kursuna katıldığını belirtti. Babasının "Ayıptır kızları okutmayalım" diyerek okula göndermediğini vurgulayan Soylu, şunları ifade etti:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan'ın sayesinde okuma yazma öğrendim. Ayağım kırık, platin var içinde. Kırık ayağımla okuma yazma öğrenmek için okula geliyorum. Gelinlerim koluma giriyor okula kadar yürüyoruz. Okuma yazma öğrenmek için her gün 6 kilometre yol yürüyorum. Herkese örnek olmak için okuyorum. Daha önce bir yere gidemiyordum, bir imza atamıyordum. Şimdi imza da atıyorum ismimi de yazıyorum.12 çocuğum ve 40 torunum var, onları okutturdum sıra bana geldi bende okuma yazma öğrenmek için buraya geldim."

"Artık tek başımıza her yere gidebiliyoruz."
Gelin Zeynep Soylu da köy sakinleriyle birlikte okuma yazma kursuna katıldıklarını belirterek, "Eltim ile kaynanamı alıp okula geliyorum. Kaynanamın ayağı kırık olduğu için platin var. Kaynanam okumayı çok istiyordu. Bizde ona yardımcı olup okula getirdik. Her şeyi biliyoruz ve artık tek başımıza her yere gidebiliyoruz." dedi.

Diğer gelin Filiz Soylu da 8 çocuk annesi olduğuna dikkati çekerek, sabah 6 çocuğunu okula gönderdikten sonra öğleden sonra kursa geldiğini bildirdi.

Soylu, şunları kaydetti:

"Kaynanam ve eltimle okuma yazma öğrenmek için geliyorum. 4 kız 5 erkek olmak üzere 9 kardeştik. Babam hepsini okuttu beni okutmadı. 'Sen büyük ablasın onlara bakacaksın' diye. Babam beni okutmadığı için bende okuma yazma kursuna katıldım. Diğer kız kardeşlerim okul okudu ben tek okuyamadım."

Filiz'in eşi Tekin Soylu da eşinin annesiyle kursa katılmasına sevindiğini belirterek, "Eşim, annemle okula geliyor. Burada okuma yazma öğrendiler. Çok sevindim." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.