Aşık Reyhani Keçiören’de anıldı

Aşık Reyhani Keçiören’de anıldı

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Laleli Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Aşık Reyhani’yi Anma Programına katıldı. Halk ozanlarının sahne aldığı programda Reyhaniye ait eserler icra edilerek aşık geleneği yaşatıldı.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Laleli Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Aşık Reyhani’yi Anma Programına katıldı.

Halk ozanlarının sahne aldığı programda Reyhaniye ait eserler icra edilerek aşık geleneği yaşatıldı.

Okuma ve yazmayı okula gitmeden öğrenen Doğu’da ve Batı’da bir çok ülkede türküleriyle ünlenen, şiirleriyle defalarca ödüle layık görülen Aşık Reyhani, ölümünün 12. yıldönümü dolayısıyla Laleli Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından anıldı. Anma etkinliğine katılan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, katılımcılarla sohbet ederek aşıkların seslendirdiği ezgileri dinledi.

“KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİMİZİN MUHTEVASI OLDUKÇA GENİŞ”

Aşık Reyhani’nin halk ozanı olduğunu ve aşık geleneğinin önemli temsilcileri arasında yer aldığını ifade eden Başkan Ak, “74 yıllık ömründe Anadolu geleneğini şiirlerinde ve türkülerinde yaşatan, sözlü geleneği sazıyla güzelleştiren Reyhani’nin eserleri bu tür anma etkinlikleriyle daima yaşatılmalıdır. Nesilden nesile aktarılması gereken aşık geleneğimiz Anadolu kültürünün hafızasını teşkil etmektedir. Zengin birikimimizi aşıklık geleneğiyle bir bakıma hikâye haline getiren ozanlarımız icra ettikleri sanatla anlamlı bir iş yapmaktadır. Kültürel zenginliğimizin muhtevası oldukça geniş olmakla birlikte, ifade edilme alanı buldukça gelişecektir. Bu anlamda anma etkinliğinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.