ASO Başkanı Nurettin Özdebir: Algı operasyonu var

ASO Başkanı Nurettin Özdebir: Algı operasyonu var

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye üzerinde dış güçler tarafından yürütülmeye çalışılan bir algı operasyonu olduğunu belirterek, ‘‘Bu yüzden yatırımcılar adım atmakta çekiniyor." dedi.

Ekonomik gelişmenin dış yatırıma bağlı olduğunu hatırlatan Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, "Türkiye üzerinde dış güçler tarafından yürütülmeye çalışılan bir algı operasyonu var. Bu yüzden yatırımcılar adım atmakta çekiniyor." dedi.
Kolejli İş İnsanları Derneği (KİD) Başkanı Hakan Çınar ve beraberindeki heyet, ASO Başkanı Nurettin Özdebir'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Türkiye ve Ankara ekonomisine dair önemli gündem maddelerinin konuşulduğu toplantıda; yerli otomobil ve kalifiye eleman gündem maddeleri üzerinde duruldu. 
Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, "Önemli olan dış ilişkilerde başarı politikalar izleyebilmek. Ekonomimizin gelişmesi de dış pazardan gelen sermayelere bağlı. Türkiye üzerinde dış güçler tarafından yürütülmeye çalışılan bir algı operasyonu var. Bu yüzden yatırımcılar adım atmakta çekiniyor." diye konuştu.

KALİFİYE ELEMANA İHTİYAÇ VAR

Kore dışında hiçbir ülke vatandaşının imalat sanayinde çalışmak istemediğini söyleyen Nurettin Özdebir şöyle konuştu: 
"ASO olarak 2006 yılında SİMEB projemizi hayata geçirdik. Projemiz kapsamında haftada 2 gün okul 3 gün ise işletme de eğitim imkânı sağlanıyor. Aynı zamanda çocuklara maaşlarının 3'te 2'si kadar maaş veriliyor. Bu sayede hem sisteme entegre olma durumları kolaylaşıyor. Almanya'da getirdiğimiz 4 saat süren beceri testini de bu noktada hayata geçiriyoruz. Yetiştirdiğimiz gençlerimiz bu noktada birçok işletmede çalışmaya başladı. ASO bünyesinde bulunan okulumuz artık kabına sığmamaya başladı." 

"5 MİLYAR DOLARLIK FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI YAPILDI"

Tütkiye'nin yerli otomobil çalışmaları için bu güne kadar 5 milyar dolarlık fizibilite çalışması yapıldığını belirten Özdemir şunları kaydetti: 
"1,5 milyon dolar ile başlanacak. 120 bin aracın altında satım gerçekleşirse zarar demek. Kara geçebilmek için 140 bin araç kotasını aşmak gerekiyor. İstatistiklere baktığımızda evet yılda 250 bin araç satılıyor fakat bu durum yanıltıcı olmamalı. Türk markası yaratılmadan satım çok zor olacaktır. Markalaşma süreci başarı ile yürütülmeli. Elektrikli araç devrine geçmemiz ve bu anlamda çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmemiz lazım. Bunun yanı sırada otomobil parçaları üretme yolunda da başarılı adımlar atmamız gerekiyor." 

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.