AŞTİ dışında otobüslere indi bindiye çözüm geldi

AŞTİ dışında otobüslere indi bindiye çözüm geldi

Özellikle uzak semtlerde oturan Başkentlilerin şehirler arası yolculukta yaşadığı AŞTİ’ye gitme sorunu tarih oldu. Kentin dört ana arterinde indi bindi noktası tayin edildi. Başkentliler AŞTİ’ye gitmeden bu noktalardan otobüslere binebilecek. 

Daha önce birçok kez Başkent’te gündeme gelen cep terminaller bir türlü hayata geçirilememişti. En son geçtiğimiz yıl eski Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Tuna bununla ilgili belediyenin arazi aradığını söylemiş fakat bir gelişme yaşanmamıştı. Geçtiğimiz günlerde ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden vatandaşların da büyük sorun yaşadığı AŞTİ dışında indi bindiye çözüm geldi. Artık Başkent’in 4 ana arter yolu olan Fatih Sultan Mehmet Bulvarı(İstanbul Yolu), Dumlupınar Bulvarı(Eskişehir Yolu), Mevlana Bulvarı(Konya Yolu) ve Anadolu Bulvarı’ndan şehirler arası otobüslere inip bilebilecek. 

UZAK SEMTLER İÇİN BÜYÜK SORUNDU

Başkent’in merkezinden bulunan AŞTİ’ye uzakta oturan vatandaşlar ulaşım ve zaman kaybı büyük sorunu yaşıyordu. Eryaman’da oturan bir vatandaş İstanbul yönünden gelirken fazladan 25-30 km yol gidip geliyor yaklaşık 2 saat zaman kaybetmesine neden oluyor. Hatta yol kenarında oturan vatandaşlar evlerinin önünden geçmesine rağmen onca yolu boşuna gidip geliyordu. Bizim de gazete olarak çok kez gündeme getirdiğimiz bu soruna Başkan Yavaş’tan çözüm geldi. 

İŞTE O DURAKLAR 

Ankara’nın birçok noktasında inilip binilebilecek noktalar buna göre şöyle;

Anadolu Bulvarı’nda bulunan indi bindi noktası 

Ankara’ya giriş GİMAT istikametinde 283. Cadde ile 286. Sokak arasındaki kısmında, Ankara’dan çıkış çevre yolu istikametinde 286. Sokak ile yaya üst geçidi arasındaki yerde. 

Fatih Sultan Mehmet Bulvar(İSTANBUL YOLU)

Ankara’ya giriş 2652. Cadde sonrasında Ankara’dan çıkış İstanbul Yolu Metro İstasyonu hizasında üst geçit öncesinde bulunuyor. 

Dumlupınar Bulvarı (ESKİŞEHİR YOLU)

Ankara’ya giriş Başkent Üniversitesi giriş yolu karşısında Ankara’dan çıkış Eskişehir Yolu üzerinde bulunan Çağlayan Askeri Tesisleri sonrasında bulunuyor. 

MEVLANA BULVARI (KONYA YOLU)

Ankara’ya giriş Kepekli Kavşağı yan servis yolunda, Ankara’dan çıkış Konya Yolu üzerinde bulunan şehir kapısı öncesi bulunuyor. 

Erkal Erdoğan/ İLKSAYFA-

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.