Atatürk Bulvarı'nda üst geçidi kullanmayan yayalar tehlikeye davetiye çıkarıyor

Atatürk Bulvarı'nda üst geçidi kullanmayan yayalar tehlikeye davetiye çıkarıyor

Atatürk Bulvarı’nda yayaların karşıdan karşıya geçmek için geçitler yerine yolu kullanması hem kendi hem de sürücüler için büyük tehlike oluşturuyor. Sürücüler de duruma tepkili: “Belediye bu geçişi engel koyarak kapatmalı”

Atatürk Bulvarı’nda tehlikeli geçiş bitmiyor. Yayalar sorumsuzca hem kendi canlarını hem de sürücülerin canlarını tehlikeye atarak yoldan geçmeye devam ediyor. Çok kez kazalar kıl payı atlatılırken geçtiğimiz aylarda Atatürk Bulvarı’nın başka noktasında yine aynı sebeple yayaya araba çarpmıştı. Çözüm ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde. Şehrin çoğu yoğun trafik noktasında olduğu gibi yollar arası geçişi engel koyarak vatandaşları geçitlere yönlendirmek. 

SÜRÜCÜLER: “HER AN YOLA YAYA ATLIYOR” 

Atatürk Bulvarı’nda geçiş yapıldığı ise araçların en hızlı olduğu yerlerden birisi. Trafikten kurtulan araçların bir anca önce hızlanmak istemeleri ve karşısında yayaları bulmaları kazayı kaçınılmaz kılıyor. Bazı zamanlar ise araçların ani fren yapmaları trafiğin yoğun olduğu noktada birbiri aralarında kaza yapmalarına neden oluyor. Sürücüler ise bu duruma tepkili. Aradaki geçişlerin kapatılması gerektiğini belirten sürücüler, “Aniden önümüze yayalar atlıyor. Çok tehlikeli bir nokta burası. Köprünün altından bir anda çıktığınızda göremiyorsunuz. Ve trafikten çıkmış olmanın rahatlığıyla hızlandığınız da tehlikeyle karşılaşıyorsunuz. Allah korusun hep onların hem de bizim hayatımız tehlikeye giriyor. Belediye’den ricamız bu aradaki geçişlerin kapatılmasıdır. Kimsenin canı yanmasın” diye konuştu. 

SORUMSUZCA BİR ÖRNEK 

Bölgeye üst ve alt geçidin çok yakın olmasına karşın kullanmayıp sorumsuzca yoldan geçmeyi tercih eden yayalar kendilerinin yanı sıra bilmeyen vatandaşları da tehlikeye atıyorlar. Hastanelere ve Adliye’ye yakınlığı sebebiyle şehir dışından çok kişinin bulunduğu bölgede karşıdan karşıya geçişin nerede olduğunu bilmeyen vatandaşlar da karşıya geçmek için Bulvar üzerinden geçiyor. Peki, yakında geçit var mı? Yalnızca Atatürk Bulvarı’nın o bölümde toplam 3 geçit bulunuyor. Yayalar Sıhhiye Köprüsü üzerinden, Metro alt geçidinden veya Adliye önünde bulunan üst geçitten geçilebilir.

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.