ATİD’den Bakan Ersoy’a ziyaret

ATİD’den Bakan Ersoy’a ziyaret

Anadolu, Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Yönetim Kurulu Üyeleri, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret etti.

Anadolu, Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Yönetim Kurulu Üyeleri, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret etti.

ATİD Başkanı Birol Akman önderliğinde gerçekleşen ziyarette, Ankaralı turizmcilerin talepleri Bakan Ersoy’a iletildi. Yoğun temposunda ATİD Yönetim Kurulu Üyelerini ağırlayan Bakan Mehmet Nuri Ersoy, ATİD’in hazırladıkları projelere destek vereceklerini kaydetti. 

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ile yaklaşık 1 saat görüşen heyet, Ankara turizmine katkı sağlayacak talepleri ve projeleri iletti. Bakan Ersoy’un kendilerini çok sıcak karşıladığını belirten ATİD Başkanı Akman, Bakan Ersoy ile Ankara turizm potansiyelinin nasıl harekete geçirilebileceği üzerinde görüştüklerini aktardı.

ATİD olarak, Ankara’nın tanıtımı ve dünyadaki bilinirliliğini artırmaya yönelik Ocak ve Şubat aylarında Ankara’ya yabancı seyahat acetalarının temsilcilerini davet ettiklerini Bakan Bey’e ilettiklerini anlatan Akman, bu temsilcilerin bir gün de Haymana’da termal otelde konaklayacaklarını söyledi. 

Bunu dışında Travel Expo Ankara Fuarı için de yurt dışından kültür turu yapan yabancı seyahat acentalarını Başkent’e geleceğini ve gruba 3 gün Ankara’da info gezisi düzenleneceği bilgisinin de Bakan Ersoy’a verildiğini dile getiren Akman, yabancı acentalarla B2B görüşmelerde yapılacağını söyledi. Şubat ayında Ukrayna’dan basın mensupları ve tur acenta temsilcilerini Ankara’ya davet ettiklerini de belirten Akman, tüm bu tanıtım çalışmaları için Bakan Ersoy’dan destek istediklerini dile getirdi. 

Ayrıca 2019 yılının başında gerçekleştirmeyi planladıkları ve Ankara turizmini geliştirmeye yönelik yapılması amaçlanan Ankara Çalıştay’ı için de Bakan Ersoy’dan destek istediklerini ifade eden Akman, “Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, ilettiğimiz talepleri değerlendirdi. Karşılıklı görüşlerimizi sunduk.  Bakanımız, bize destek olacaklarını kaydettiler. Ankaralı turizmciler olarak bu bizi çok mutlu etti. Özellikle Ankara Çalıştayı yapılması için destek vereceklerini belirttiler. Hep birlikte Ankara turizminin gelişmesi için çalışacağız” diye konuştu. 

Bakan Ersoy’a Ankara’ya direk uçuşların artırılması ve Ankapark ile kongre ve fuar merkezinin biran evvel bitirilmesi yönündeki talepleri de ilettiklerini belirten Akman, görüşmenin çok verimli geçtiğini ifade etti. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ATİD Yönetim Kurulu ziyaretini kendi sosyal medyasından da duyurdu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.