Atık yağı getir deterjanı götür

Atık yağı getir deterjanı götür

Altındağ Belediyesi, bitkisel atık yağ toplama sistemini daha yaygın hale getirmek için 5 litre atık yağ biriktirenlere 1 litre bulaşık deterjanı hediye ediyor.

Altındağ Belediyesi, bitkisel atık yağ toplama sistemini daha yaygın hale getirmek ve çevre kirliliğini azaltmak adına 5 litre atık yağ biriktirenlere 1 litre bulaşık deterjanı hediye ediyor. Biriktirdiği atık yağlar ile Altındağ Kadın Eğitim Merkezleri ve Gençlik Merkezlerine giden vatandaşlar bu geri dönüşüm kampanyasından faydalanabiliyor. 

ATIK YAĞIN TEHLİKESİ SAYMAKLA BİTMİYOR

Altındağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün geçtiğimiz günlerde başlattığı örnek geri dönüşüm kampanyasının büyük bir ilgi gördüğü öğrenildi. Altındağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre kızartmalık yağların 2-3 kullanımdan sonra atık hale geldiği ve bu atık yağların çevreye döküldüğü zaman insan sağlığını tehdit ettiği belirtiliyor.

1 litre atık yağın 1 milyon litre temiz suyu kirlettiği kaydediliyor.  Ayrıca bu atık yağların lavabolardan döküldüğü zaman borulara yapışarak boruların tıkanmasına neden olduğu ifade ediliyor. Geri dönüşüm konusunda insanların bilinçlendirilmesi için gerekli eğitimlerin verildiği dile getiriliyor. 

29214375_1287253761418688_7332233783495908188_n.jpg

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.