"Atık yağı getir deterjanı götür" kampanyası

"Atık yağı getir deterjanı götür" kampanyası

Altındağ Belediyesi'nden geri dönüşüm kampanyası. Geri dönüşümün çevreye sağladığı katkıları bölge halkına anlatan Altındağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, daha fazla kişiye ulaşmak için bir kampanya başlattı.

Altındağlı vatandaşlara kültür merkezlerindeki biriktirme kaplarına bıraktığı her 5 litre atık yağ karşılığında 1 litrelik bulaşık deterjanı hediye edilecek.

Konu hakkında bilgi veren Altındağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ali Şen, şu açıklamalarda bulundu.
"Kızartmalık yağlar 2 - 3 kullanımdan sonra atık hale geliyor. Bu yağlar dışarıya dökülünce insan sağlığını tehdit ettiği gibi çevreye de zarar veriyor. 1 litre atık yağ yaklaşık 1 milyon litre temiz suyu kirletebiliyor. Atık yağlar ayrıca borulara yapışarak boruların tıkanmasına sebep oluyor. Bu durum beraberinde alt yapı sorunlarını ortaya çıkarıyor. Denizleri kirleterek balık ölümlerine yol açan etmenlerin başında da atık yağlar geliyor. Tüm bunları göz önünde bulundurarak Altındağlıların geriş dönüşüm konusunda bilinçlenmeleri için eğitimler veriyoruz. Kültür merkezlerimizde atık yağ biriktirme kapları var. Duyarlı Altındağ halkı bu kaplara 5 litre atık yağ bırakarak 1 litre bulaşık deterjanına sahip olabilecek."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.