ATO'daki 67 komitede büyük yarış

ATO'daki 67 komitede büyük yarış

ATO'ya bağlı 67 meslek grubu, komitelerini ve meclis üyelerini seçmek üzere bugün sandık başına gidiyor. Valilik, 157 bin üyeyi temsil eden ATO'daki bu seçimlerde geniş güvenlik önlemleri alacaklarını açıkladı.

Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) 157 bin üyesini temsil eden Meslek Komiteleri ve Meclis üyeliği seçimleri bugün gerçekleştirilecek. ATO'nun 67 meslek grubunda, 248'i komite üyesi ve 181'i meclis üyesi olmak üzere toplam 429 üyenin belirlenmesi amacıyla yapılacak seçimlerde üyeler, ATO Kongre ve Sergi Sarayı'nın  (Congresium) 2. ve 3. katında kurulacak 140 sandıkta oy kullanacak. Oy verme işlemi sabah 9 akşam 5 saatleri içerisinde gerçekleştirilecek. Seçim günü ATO Kongresium'da aynı gün 4. Güvenlik Teknolojileri Yangın Koruma-Söndürme İş Sağlığı ve Güvenliği, Bilişim Bina Otomasyonu Fuarı'nın gerçekleştirilmesinden dolayı da bir hayli yoğunluğun olması bekleniyor. 

SANDIK BAŞLARINDA TOPLAM 420 KİŞİ GÖREV ALACAK 

157 bin ATO üyesini temsil eden Meslek Komiteleri ve Meclis üyeliği seçimleri Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı denetiminde gerçekleştirilecek ve seçimde 420 kişi sandık başında görev alacak.  Oy verme işleminde şahıs firmaları TC kimlik numarasını içeren kimlik belgesi ibraz ederek, tüzel kişiler ise yetki belgesi veya imza sirküleri ile birlikte TC kimlik numarasını içeren kimlik belgelerini ve müşterek yetkili olunması halinde müşterek yetkililerce imzalanmış dilekçe ibraz ederek oy kullanabilecek. 

25 BİN ÜYENİN OY KULLANMASI BEKLENİYOR

Üyelerin oylarını kullanacakları sandıkları kolaylıkla bulmaları için yönlendirici tabelalar yer alacak. Sandık başlarında ise oy kullanılacak komitenin numarası ile adları bulunacak. Seçimlerde yaklaşık 25 bin ATO üyesinin oy kullanmasını bekleniyor. Oy vermeye gelen üyelerin güvenliği için bina girişlerinde X-Ray cihazlarıyla denetimler yapılacak. Seçimlerde, yaklaşık iki bin polis görev yapacak. Seçim süresi tamamlanana kadar  ambulans ve  itfaiye aracı hazır bulunacak.

VALİLİK GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALACAK 

Öte yandan Ankara Valiliği ATO Meslek Komiteleri ve Meclis üyeliği seçimlerinde alınacak güvenlik tedbirlerini açıkladı. O tedbirler özetle şöyle:
 -Kimlik belgesi ve yetki belgesi olmayan kişiler, sandık alanı içine alınmayacak.
-Ruhsatlı silahlar dâhil olmak üzere, her türlü ateşli silahlar, kesici, delici aletler ile çantalar oylama alanına alınmayacak.
- Oy kullanmak üzere gelenler, araçlarını 2170 numaralı sokak üzerinde bulunan otoparka park edecekler. 
-Oy kullanacak ATO üyeleri, A ve B kapılarından girecek.
-Oy kullanma işlemi tamamlanan üyelerin sandık alanında beklemesine izin verilmeyecek. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.