ATO’dan turizm atağı

ATO’dan turizm atağı

ATO Seyahat Acentesi Meslek Komitesi Başkanı Muhammet Sarıtaş, Başkent turizmini canlandırmak için turizm konusunda tecrübeli acente yetkililerini Ankara’ya davet ederek, geçmişte 3 kez başkentlik yapmış bu kadim şehre turist çekmek için çalışacağız.

Ankara Ticaret Odası (ATO) 57.Seyahat Acentesi, Motorlu Kara Taşıtları Kiralama, Şehirler Arası Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi Başkanı Muhammet Sarıtaş gazetemize konuştu. Başkent’in turizmini canlandıracak projelerinin olduğunu ve bunları hayata geçirmeye başlayacakları söyleyen Sarıtaş, “Ankara’yı çevre illerin turizmcilerine tanıtacağız ve yerli, yabancı turistleri buraya çekeceğiz” dedi. Turizm hakkında genel bir değerlendirme yapan Sarıtaş yoğunlukların bekledikleri şekilde geliştiği bilgisini verdi. Bir de Ankapark konusuna değinen Sarıtaş, “ Parkın işletmesi mutlaka bu konuda deneyimli uluslararası bir firmaya verilmeli” diye konuştu. 

ANKARA’YI TANITACAĞIZ

İç turizmin giderek arttığına dikkat çeken ve bunu da fırsata çevirmek için Ankara turizmini canlandırma hedeflerinin olduğunu söyleyen Sarıtaş, “Ankara’yı tanıtmak amacıyla buraya turist getirebilecek acenteleri ATO olarak buraya getireceğiz. Belirli illerden iç turizm yapan firmalara burayı tanıtacağız. Bu şehrin neyi var, müzeleri nelerdir, tarihi, kültürü nedir bunların tanıtımını yapacağız. İnsanlar ülkelerinin Başkent’ini tanımalı görmeli farkındalığını oluşturmak istiyoruz. Ulus’tan Eski Meclis binası Polatlı Kurtuluş Savaşı’nın izleri, Beypazarı, Gordion antik kalıntıları bunlar ilk akla gelenler. Burada örnek olarak Kars’ın durumunu herkes gördü.

Orası tanıtılmadan önce acente sahiplerini oraya götürdük, orayı tanıttık. Ve sonrasında gündeme yoğunluğu ile geldi. İşte bunun aynısını Ankara için düşünüyoruz. Bunu yapacak olanlar da ancak acente sahipleridir. Tahminin ilkbaharda bu projeye hayata geçmiş olur. Süreklilik arz edecek. Hacı Bayram Veli’nin burada olması bir inanç turizmi açısından çok önemli bir yere sahip. Diğer bir düşüncemizde yurt dışından Konya için gelenleri öncesinde Hacı Bayram Veli’yi anlatıp sonra Konya’ya götürmek” diye konuştu.  

“ULUS ÇOK ÖNEMLİ TEMİZLENMESİ GERİYOR”

Başkent’in turizmi için Ulus’un çok önemli bir nokta olduğuna dikkat çeken Sarıtaş ‘Bir an önce o kirli görüntüden arınması lazım’ diyerek şunları kaydetti: “Ulus’un şu anki görüntüsünden turistler çok rahatsız oluyor. Belediyenin de olanakları kısıtlı. Ulus’ta ciddi güzel projeler yapıldı ancak tarihi Ulus’un her yeri güzelleştirilmeli. Bu turizm için gerekli. Ulus’un tamamının ortaya çıkması lazım çünkü oranın çehresi demek Ankara’nın çehresi demektir. Orası gerek Osmanlı döneminde gerek Cumhuriyet döneminde çok önemli bir merkez.”

ANKAPARK’I ULUSLARARASI BİR FİRMA ÇALIŞTIRMALI

Sarıtaş, Ankapark konusunda, “Mutlak suretle uluslararası bir şirketin orayı işletmesi lazım. Bunun en büyük nedeni şöyle belirteyim: Bu çok büyük bir proje. Arap ülkelerinden, Türki Cumhuriyetlere kadar bir oyun merkezi olma özelliği var. Onun için iyi pazarlanması lazım. Bunu çok iyi yapan ve daha önce test edilmiş uluslararası bir firma olması gerekiyor. Yurt dışında daha çok tanıtılarak turizme canlılık katacaktır. Bunu yalnızca Ankaralılara bir hizmet vereceğiz şehir içi bir mekân olarak değil de daha büyük düşünmek lazım. Şu an yapılmış bir parkın artık işletilmesi ve değerlendirilmesi lazım. Bu da Ankara’ya bir kazanım olacaktır. Temennim bir an önce bir firmanın işletmeye başlamasıdır. İyi bir şirkete verilirse Ankara’ya çok büyük katkısı olacaktır” dedi. 

SAĞLIK TURİZMİNİN MERKEZİ ANKARA

Sağlık turizminin Türkiye’de merkezinin Başkent olduğu bilgisini veren Sarıtaş, “Sağlık turizmi ivme kazanan bir sektör. Ankara’da bulunan hastaneler Türkiye’de en iyi hastanelerinin başında geliyor. Sağlık turizminin de merkezi şuan Ankara. Bunun geliştirilmesi için ATO’nun ve Sağlık Bakanlığı’nın çalışmaları var. Yakın zamanda bu atılımları yapacağız. Yurt dışından tedavi amaçlı Ankara’ya gelenler var. Bir iki hastanemiz yurt dışından hastane getirmek anlamında Türkiye’de en iyi noktadalar.

Ve gelenler burada akrabalarında kalıyor, otellerinde kalıyor ve döviz bırakarak ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Hedefimiz bunu geliştirmek. Ayrıca yalnızca hastane değil kaplıcalar da bir sağlık turizmidir. Ayaş, Kızılcahamam, Haymana bu konuda en büyük merkezlerdendir” diye konuştu.  

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.