AVM'ler esnafı bitirdi

AVM'ler esnafı bitirdi

Başkent’in en eski ve köklü iş hanlarından Soysal Pasajı esnafı da AVM’lerden dertli. 

Soysal İş Hanı Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Özeyranoğlu, pasajda 213 esnaf bulunduğunu ve birinin bile işinin iyi olmadığını belirterek, “Alışveriş merkezlerinin önü açılırken, maalesef esnafımız sahipsiz bırakıldı. Sayıları hızla artan AVM’ler esnafı bitirdi. Esnaf kira ve aidatlarını ödeyemiyor” dedi.

Kızılay’da bulunan ve Başkent’in en eski ve köklü iş hanlarından biri olarak bilinen Soysal Pasajı esnafı da AVM’lerden dertli. Son yıllarda Alışveriş Merkezi (AVM) sayılarının hızla artmasının küçük esnafa darbe vurduğu görüşü ağırlık kazanırken, bu konuda Soysal İş Hanı Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Özeyranoğlu’dan da çarpıcı açıklamalar geldi. Gazetemize konuşan Özeyranoğlu, İş Hanı’nda bulunan 213 esnafın hiç birinin işinin iyi olmadığını, aidatlarını bile ödemekte güçlük çektiklerini söyledi. 

20200225_165120.jpg

ESNAF ERİYOR

Özeyranoğlu  “Zaten vatandaşın alım gücü düştü. Esnafın işleri çok kötü. Burada bulunan 213 iş yeri işletmecisinin hiç biri durumdan memnun değil. Aidatları dahi toplayamıyoruz. Esnaf kira ve aidatlarını ödeyemiyor. Biz biraz tolerans göstermesek bu çarşının yüzde 50’si boşalır. Bir şekilde idare ediyoruz. AVM’ler açıldıktan sonra esnaf erimeye başladı. İlgili kurumlar buna engel olmadı ve esnafa sahip çıkmadı. AVM’ler esnafı bitirdi” diye konuştu. 

KÖKLÜ MAĞAZALAR DAHİ KAPANIYOR

Başkan şöyle devam etti: “İşler öyle bir hal aldı ki, en köklü mağazalarımız dahi kapandı. Ankara’nın yerel markaları dahi kepenk kapatır hale geldi.  İş hanında halen boş dükkânlarımız var ve kiraya veremiyoruz. Önceden hava paraları ile verilirdi, şimdilerde boş dükkânı kiraya veremiyoruz.” 

“SAHİP ÇIKMADILAR”

Özeyranoğlu “Burada esnafa sahip çıkacak olan ATO ve TESK’tir. Bunların ön ayak olması lazım ama maalesef olmuyorlar ve bu satranç içerisinde yaşıyorlar. Alışveriş merkezlerine engel olmadılar ve esnafa sahip çıkmadılar. Biz ise daha üst kurumlara ulaşamadık. Oralara gidebilmemiz için bu kurumlarla iş birliği yapabilmemiz lazım ama bunları aşamadık” dedi. 

“METROYA KAPI AÇILSIN”

İşlerinin açılması için bir öneride bulunan Özeyranoğlu, “Biz Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan işlerimizin canlanması için metro altından iş hanına kapı açılması talebinde bulunduk. Eğer bu gerçekleşirse esnafın az da olsa yüzü gülecektir. Belediyenin görevlerinden biri esnafı korumaktır. Bu unutulmamalıdır” ifadelerini kullandı. 

TEHLİKE ARZ EDİYOR
Özeyranoğlu, bunların yanı sıra Kızılay’ın ana sorunlarından birinin binaların dış cephesinde bulunan klimaların dış üniteleri olduğunu söyleyerek, bunların can kaybına neden olabileceğini belirtti. Özeyranoğlu, “Bir binanın yapım ömrü var. Klimaların dış üniteleri çok ağır ve belli bir zaman sonra binaların dış cephesi bunları taşımıyor. Ayrıca deprem bölgesinde yer alıyoruz. Bu klimaların dış üniteleri tehlike arz ediyor. Biz belediye tarafından bunların yasaklanmasını istiyoruz” dedi. 

EMRAH ÖZCAN/İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.