Ayak sağlığında 'kişiye özel ayak tabanlığı'nın önemi nedir? Ayak sağlığı nasıl korunur?

Ayak sağlığında 'kişiye özel ayak tabanlığı'nın önemi nedir? Ayak sağlığı nasıl korunur?

İnsan sağlığında çok önemli yere sahip olan ayaklarımız, tüm günün yükünü taşırken zarar görür ve doğru bakım ve önlemler alınmazsa tüm vücudun sağlığı bozulabilir. Ayak sağlığını koruma yöntemleri nelerdir? Ayak sağlığı neden önemli? Hepsi haberimizde.

İnsan sağlığında çok önemli yere sahip olan ayaklarımız, tüm günün yükünü taşırken zarar görür ve doğru bakım ve önlemler alınmazsa tüm vücudun sağlığı bozulabilir.

Ayak sağlığını koruma yöntemleri nelerdir? Ayak sağlığı neden önemli? Kişiye özel ayak tabanlığı nedir? Ayak sağlığı nasıl korunur? Kişiye özel tabanlık nedir? Kişiye özel tabanlığın faydaları nelerdir? Yürüme analizi nedir? Yürüme analizinin faydaları nelerdir? İşte hepsi haberimizde...


KALİTELİ BİR YAŞAM İÇİN SAĞLIK AYAKTAN BAŞLAR

2016 yılında faaliyete geçen  Ortoped firmasının ortaklarından bir olan Seçkin SAZAK firmasını şu ifadelerle tanıttı. Ortoped; yaklaşık 5,6 yıldır üzerinde çalışmış olduğumuz bir proje idi. Projemizi tüm çalışmalarımız neticesinde 2016 yılında faaliyete geçirdik. Projemizin amacı; insanların ayak hastalıklarını ve ayak bozukluklarını gidermek için, çeşitli analizler yaparak insanlara en doğru tabanlığı kullanmalarını sağlamaktır.

LogoÄ°lgili resim

                Oluşan ayak rahatsızlıklarının ihmal edilmesi sonucunda büyük sağlık sorunlarına hatta uzuv kayıplarına kadar gidebilecek durumların ortaya çıkabileceğini ifade eden Sazak, ‘Ayaklarımız vücudumuzun tüm yükünü taşıyan organımızdır. Vücutta amortisör görevi görür. Şekli ve dizaynı ile vücudumuza yükü eşit derecede ve dengeli bir şekilde dağıtır. Bu sayede vücudumuz dengede kalır. Birçok hastada görülen ayak ağrısı, çabuk yorulma, diz ve bel ağrıları uygunsuz ayakkabı kullanımı veya yere basmada ki sorunlarla ilgilidir. Ayaklarımızda oluşan herhangi bir şekil bozukluğu veya hastalığı bir tek ayaklarımızı etkilemekle kalmaz, aynı zamanda kas iskelet sisteminde, baldırda, dizde, bacakta, kalçada, belde, sırt bölgesinde, hatta boyunda zararlara neden olabilir. Bu nedenle ayaklarımıza yeteri kadar önem vermeliyiz.’ dedi.

Ä°lgili resim

EN DOĞRU TEDAVİYİ UYGULUYORUZ

 Ayakta oluşan problemlerin tespiti için en önemli aşamanın yürüme analizi olduğunu vurgulayan Ortoped firmasının yetkilisi Seçkin Sazak, ‘Kişiye en doğru tedaviyi uygulamak için yürümenin çeşitli yöntemlerle değerlendirilmesi ve yorumlanmasına yürüme analizi denir. Biz merkezimizde uzmanlarımızla 3 boyutlu sistemleri kullanarak yürüme analizi yapıyoruz. Analiz sonucunda da en doğru tedaviyi vermeye çalışıyoruz. Yürüme analizi, düztabanlarda, kavisli ayaklarda, doğumsal ayak bozukluklarında, eklem ameliyatı olmuş insanlarda, diyabet hastalarında, eklem kireçlenmelerinde, omurilik yaralanmalarında ve sporcularda uygulanıyor.’şeklinde aktardı.

 

PARMAK İZİNDE OLDUĞU GİBİ ÖZELDİR

Herkesin ayak şeklinin farklı özelliklere sahip olduğunu, bu nedenle tabanlıkların kişiye özel olarak üretildiğini söyleyen Seçkin Sazak ‘Aynı ayak numarasına sahip bir tabanlık bir başkası tarafından kullanılamayacağı gibi her insanın sağ ayağı sol ayağından farklıdır. Herkesin ayakları parmak izinde olduğu gibi özeldir. ’ dedi.

Ä°lgili resim

                ‘Nasıl gözümüz bozulduğunda kendimize özel gözlük alıyorsak ayak rahatsızlığımızda da kendimize özel tabanlık kullanmamız gerekir. Yürüme analizi ve diğer ölçüm yöntemleri sonrasında kişinin doğru ve anatomik basmasını sağlamak için tabanlıklar üretiyoruz. Bu tabanlıklar kişinin problemlerine yönelik özel olarak üretilmektedir.’ İfadelerini kullandı.

NASIRI ÖNLER

Kişiye özel ayak tabanlığının koruyucu etkilerini anlatan Sazak ‘ Basma problemlerini düzelterek diz, kalça ve bele binen ters yükü azaltır. Aynı zamanda yükün ayakta doğru dağılımını sağlayarak çabuk yorulmayı  ve ayakta nasır oluşmasını önler , oluşan nasırları ise  iyileştirici özelliği vardır.  Şeker hastalarında ayakta yara oluşmasını önleyerek ayağı korur. ’dedi.

 

SPORCULARDA PERFORMANSI ARTTIRIR

Sporcularda kişiye özel tabanlık kullanılmasının zorunlu olduğunu dile getiren Sazak ‘Hemen hemen her spor dalında kişiye özel tabanlıklarımız performans arttırma görevini de üstlenir. Bayan sporcularda görülen stres kırıklarının önlenmesinde ve tedavisinde kişiye özel tabanlık kullanılır. Özellikle sürekli sıçrama gereken sporlarda spora özgü ayakkabıların içine kişiye özel tabanlık kullanılmalıdır. Sporcu ayakkabı satın alırken içine kişiye özel tabanlık hazırlanıp bu tabanlık ile ayakkabıyı kullanması tavsiye edilmektedir.’ şeklinde açıkladı.

 

SÜLEYMAN SELÇUK YILDIRIM / HaberVaktim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.