Ayaş Başbereket’lilerin 'yol tepkisi'

Ayaş Başbereket’lilerin 'yol tepkisi'

Büyükşehir'in, Ayaş’ın Başbereket ile Ortabereket mahallelerini birbirine bağlayan yolda 3-4 ay önce başlattığı yenileme çalışması çevre sakinleri için çileye dönüştü. Yolda bir türlü asfalt serim aşamasına geçilmemesi, vatandaşları mağdur ediyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin, Ayaş sınırları içerisindeki Başbereket ile Ortabereket mahallelerini birbirine bağlayan yolda başlattığı yenileme çalışmasını bir türlü tamamlamaması tepki topluyor. 

Çevre sakinlerinin aktardığı bilgilere göre, 3-4 ay önce Büyükşehir Belediyesi ekiplerince Başbereket ile Ortabereket mahalleleri arasındaki yolda yenileme çalışması başlatıldı. Önce mevcut yol küründü, genişletildi. Ardından üzerine taşlı kum serildi. Bir süre sonra yolda çukurlar oluşunca, yeniden kürüme ve taşlı kum serimi yapıldı. Hayli işlek olan yolda birkaç hafta sonra yeniden çukurlar oluştu. 

“BİR TÜRLÜ ASFALTLANMIYOR”

Yol yenileme çalışmasında bir türlü asfaltlama aşamasına geçilmemesi hem bölge sakinlerini hem de yolculuklarında o güzergahı kullanan vatandaşları mağdur ediyor. Yolun şuan eskisinden daha kötü durumda olduğu belirtiliyor. Araçlar için hayli derin olan çukur ve taş çıkıntıları ile dolu yolda ilerlemenin çok zor olduğunu ifade eden çevre sakinleri “Hem toz duman oluyor, hem de araçlar zarar görüyor. Küründü, bir daha küründü. Koca koca taşlar çıktı, çukurlar oluştu, serilen taşlı kum yağmurla etkisini kaybetti. Şuan yol çok kötü durumda. Yolda ne yapılacaksa yapılsın artık” diyor.

ARAÇ TRAFİĞİ YOĞUN BİR BÖLGE

Ayaş’ın Başbereket ile Ortabereket mahalleleri, hobi bahçelerinden oluşan sitelerin çokluğuyla biliniyor. Çanıllı Asartepe Barajı da aynı bölgede bulunuyor. Sözkonusu yol özellikle hafta sonları hayli yoğun oluyor. 

yol.jpg

Ramazan SAYGILI / İLKSAYFA-

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.