Ayaş Yolu kazıldığıyla kaldı

Ayaş Yolu kazıldığıyla kaldı

Ayaş Yolu genişletme çalışmaları hızlı şekilde başladı ancak devamı gelmeyince kazıldığıyla kaldı. Vatandaş ise tepkili. Yolun bir an önce tamamlanmasını istiyor.

Yaklaşık 1 milyona yakın nüfusu barındıran Sincan ve Etimesgut’ta bulunan Ankara Ayaş Yolu genişletme çalışmaları geçtiğimiz aylarda büyük bir hızla başlamış ve kısa sürede tamamlanacağı öngörülmüştü. Ancak aradan geçen 2 ayı geçkin sürede yollar sadece kazıldığıyla kaldı. 3+3 olarak 6 şeride çıkacağı düşünülen yol inşaatı içinse çevrede bulunan yeşil alanlar kazılmak zorunda kalınmıştı. Vatandaşlar ise yarım kalan çalışmaların trafiğe olumsuz etkilediğini ve bir an önce tamamlanması için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne seslendi. 

ankara-ayas-yolu,-yol-insaati,-yenikent,-yol-genisletme-calismalari1.jpg

HIZLI BAŞLADI DEVAMI GELMEDİ

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından önce Yenikent’te olmak üzere yol genişletme çalışmaları Kasım ayında başlamıştı. Daha sonra Ayaş Yolu’nun diğer kısımlarında da peyderpey devam etti. Çalışmalar ilk başladığı andan itibaren çok hızlı bir ilerleme kaydetmiş ve yol üzerinde bulunan üst geçitler kaldırılmış ayrıca yola dahil edilecek parklarda bölünerek yol zeminine uygun hale getirildi. Fakat çok hızlı devam eden çalışmalar her nedense bir anda durdu ve yaklaşık 2 ayı geçkin süredir hiçbir çalışma yapılmadı. 3+3 olarak 6 şeride çıkacak olan yol, eski 3 şeritli haliyle çalışmaya devam ederken kazılı alanlar da etrafı kapalı şekilde bırakıldı. 

ankara-ayas-yolu,-yol-insaati,-yenikent,-yol-genisletme-calismalari2-002.jpg

VATANDAŞ TEPKİLİ TRAFİĞE ZARAR VERİYOR

Yolu kullanarak ev ve iş yerlerine giden vatandaşlar kazı çalışmalarını başta memnuniyetle karşıladıklarını ancak bu şekilde yarım bırakılmasını istemediklerini söyledi. Gazetemize konuşan vatandaşlar yolu bu halinin mevcut trafiğe zarar verdiğini belirterek, “Eskiden sağ şeritte yolcu indirmek isteyen araçlar, dolmuşlar, otobüsler rahatça duruyordu. Şu anda mecburen yolun 1 şeridini işgal ediyorlar. Üst geçitler kaldırıldı yerine gelen yaya ışıkları trafiği yavaşlattı. Burası şehir içi ve dışı trafiğinin yoğun olduğu ve organize sanayi bölgesine güden bir güzergâh günün her saati dolu. Ayrıca yol yapımı için park yani yeşil alan bozulmak zorunda kaldı. Bu alan boşa gitmesin yol yapılsın. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri bir an önce konuyla ilgilensin” diye konuştu. 

ankara-ayas-yolu,-yol-insaati,-yenikent,-yol-genisletme-calismalari3-001.jpg

ankara-ayas-yolu,-yol-insaati,-yenikent,-yol-genisletme-calismalari0.jpg

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum