Aydınlık'tan Sözcü Kalın'a şok suçlama

Aydınlık'tan Sözcü Kalın'a şok suçlama

Perinçek grubunun yayın organı Aydınlık gazetesi, Suriye'de rejim ve katil Esad'a olan desteğini artırarak sürdürürken, Esad'ın katliamlarını dile getiren Türk yetkilileri anında "Amerika'nın sesi" ilan edebiliyor. Grubun son kurbanı Sözcü Kalın oldu.

Yılların İşçi Partisi'ni Vatan Partisi yapıp sözde vatansever bir görünüme bürünen Doğu Perinçek grubunun yayın organı Aydınlık gazetesi, Suriye'de rejim ve katil Esad'a olan desteğini artırarak sürdürürken, Esad'ın katliamlarını dile getiren Türk yetkilileri anında "Amerika'nın sesi" ilan edebiliyor.

Grubun son kurbanı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın oldu. 

Aydınlık bugün manşetten, Sözcü Kalın için "Amerika'nın kalın sesi" ifadesini kullandı.

Haberde "Türkiye karşıtı cephenin Doğu Akdeniz’deki tehditlerine karşı komşularımızla işbirliğine en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemde Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, ‘Erdoğan’la görüşebiliz’ dedi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD’li gazetenin propaganda haberini paylaşarak Esad’ı ‘katil ve işkenceci’ diye niteledi" denildi.

Kalın'ın paylaşımı şöyleydi:

pay.jpg

ESAD: "TÜRKİYE İLE GÖRÜŞÜYORUZ"

Aydınlık'ın haberine göre, Esad, 8 Mayıs Çarşamba sabahı Cumhurbaşkanlığı makamında (Halk Sarayı) ülkenin resmi ve özel medya temsilcileri, gazeteciler ve yazarlarla “özel ve basına kapalı” bir toplantı yapmış ve bu toplantıda yazarımız Mehmet Yuva’nın yönlendirmesi ile Esad’a “Erdoğan’la görüşür müsünüz” sorusu yöneltilmişti.

Esad soru üzerine “Türkiye önemli bir ülkedir ve Türkiye ile işbirliğine açığız. Suriye çıkarlarına uygunsa ve egemenliğine helal gelmeyecekse Erdoğan ile de görüşülebilir. Türkiye tarafı ile sadece Rusya ve İran üzerinden görüşmüyoruz. Türk ve Suriye subayları, birçok noktada buluştu ve görüştü. Bu görüşmelerin en önemlisi Kesab’da (Hatay Yayladağı Hudut Kapısı-Lazkiye Kesab Hudut Kapısı) gerçekleşti. Suriye heyeti MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Tahran’da görüştü” demişti.

ay-ic.jpg

 

Gazeteilksayfa.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.