Bahçeli: Süleyman Şah eski yerine konulacak

Bahçeli: Süleyman Şah eski yerine konulacak

MHP lideri Bahçeli, Fırat'ın doğusuyla ilgili mesajında "Fırat'ın sularına ceddimiz Süleyman Şah'ı vermiştik, inanıyorum ki aziz naaşı eski yerine konulacak, bizim olan toprakta ruhu şad olacaktır" dedi.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen 738. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri dün de devam etti. Etkinliğe katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, MHP Lideri Devlet Bahçeli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici birer konuşma yaptı. Söğüt mirasının istikbalin güvencesi olduğunu aktaran Bahçeli, "Bizim aramızda ayrık otları yeşeremeyecek, bizim safımızda atık ve acul niyetler yer alamayacaktır. Bugün ihtiyaç duyduğumuz ruhun kaynağı Söğüt'tür. Aziz ceddimiz taviz vermedi, teslim olmadı, güç odaklarından, muhasım çevrelerden aman dilenmedi. Bugün de yapmamız gereken budur" dedi.

KENDİ İŞİMİZİ GÖRÜRÜZ

Bahçeli, geçmişte Bizans ve Haçlı operasyonları olduğunu, bugün de emperyalizm ve onun desteklediği terör örgütlerinin bulunduğunu anlattı. Geçmişte Anadolu'nun fethinden dolayı kuduranlar olduğunun altını çizen Bahçeli, şunları söyledi: Aynıları bir kez daha nöbet başındadır. Küresel güçlerin oyalamalarına, zamana oynamalarına izin veremeyiz. Hiç kimsenin ağzına bakamayız. Sınırlarımızdaki karanlık senaryolara müsaade edemeyiz. Teröristlere ve işbirlikçilerine bu vatanda hayat hakkı tanıyamayız. Hainleri hem topraklarımızdan hem de Misakımilli alanından temizlemek, kendi işimizi de kendimiz yapmak zorundayız. Hiç kimseden korkumuz yoktur.

SÜLEYMAN ŞAH MESAJI

Asırlar evvel Fırat'ın sularına büyük ceddimiz Süleyman Şah'ı vermiştik, inanıyorum ki aziz naaşı tekrar eski yerine konulacak, bizim olan toprakta ruhu şad olacaktır. Bizim Fırat'ın doğusuna vereceğimiz ise sadece Türk milletinin güçlü sesi, muktedir müdahalesi, hıyanetin tepesine indireceği demir yumruğudur. İstediğimiz huzurdur, güvenliktir, bekamızın ve egemenlik haklarımızın sonsuza kadar yaşamasıdır. Bu isteklerimizle kimin sorunu varsa bizim de onlarla sorunumuz olacaktır. Bizim önümüzü kesmek için kimler plan yapıyorsa 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi' diyen bir millete karşı yerle yeksan olmaktan başka kurtuluşları olmayacaktır.

BU SANCAK İNMEYECEK

Biz bu vatanda misafir değiliz. Ne çizilecek sınırımız, ne verilecek toprağımız vardır. Ne vazgeçecek insanımız, ne bölünecek milletimiz, ne yıkılacak devletimiz, ne de heba edilecek bağımsızlığımız vardır. Vatanı korumak; vatan kurmak, vatan kurtarmak kadar şerefli bir görevdir. Ertuğrul Gazi sancağı asla inmeyecek, indirmeye çalışanlar ağır sonuçlarına katlanacaktır. Türk vatanında gözü olanlara, Türk milleti üzerinde hesap yapanlara, terör örgütleriyle zehir saçanlara Bizans çetelerinin pespaye durumunu, İzmir'de denize dökülen müstevlilerin kepaze hallerini hatırlatmak isterim. Türk milleti birdir, devletiyle bütünleşmiştir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.