Bahçeli'den sürpriz çıkış

Bahçeli'den sürpriz çıkış

MHP lideri Bahçeli, İYİ Parti ile ilgili sürpriz bir çıkış yaptı. MHP kulislerinden edinilen bilgilere göre Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin, kurmaylarına İYİ Parti'nin kendi logosu ile seçime katılmasının daha doğru olacağını söylediği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından erken seçim tarihinin 24 Haziran 2018 olarak açıklanmasının ardından Meral Akşener'in liderliğini yaptığı İYİ Parti'nin seçime girip giremeyeceği henüz bilinmiyor. Yüksek Seçim Kurulundan (YSK) bu konuya ilişkin gelecek açıklamaya gözler çevrilmiş durumda. 

BAHÇELİ'DEN İYİ PARTİ DEĞERLENDİRMESİ

Bu konuda belirsizlik sürerken MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen parti Başkanlık Divanı'nda İYİ Parti'nin 24 Haziran'da yapılacak seçimlere parti logosuyla girip giremeyeceğine ilişkin tartışmaları da değerlendirdiği öğrenildi.   

"PARTİ LOGOSU İLE KATILMALI" İDDİASI

Gazetemizin MHP kulislerinden edindiği bilgiye göre; MHP lideri Bahçeli'nin Başkanlık Divanı'nda kurmaylarına İYİ Parti'nin önümüzdeki seçimlere kendi parti logosu ile katılmasının doğru olacağını söylediği iddia edildi.

YSK DA SEÇİM HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Öte yandan YSK, 24 Haziran seçim tarihine göre seçime gidecek partilerin belirlenmesi, adayların ilanı, seçmen kütüklerinin yenilenmesi, il ve ilçe seçim kurullarının belirlenmesi ve oy pusulalarının bastırılması hazırlığına başladı. YSK 1 Ocak itibariyle seçime girebilecek 9 parti saymış, bu partilerin de AK Parti, MHP, BBP, Bağımsız Türkiye Partisi,  CHP, DP, HDP, Saadet Partisi ve Vatan Partisi olacağını duyurmuştu.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum