Bahçeli’nin berberinden standart çağrısı: "Saatlerimiz belli olsun"

Bahçeli’nin berberinden standart çağrısı: "Saatlerimiz belli olsun"

MHP lideri Bahçeli’nin berberi Münür Önkan gazetemize konuştu. Çalışma saatlerinin düzensizliğine dikkat çeken Önkan, “İlçe belediyeleri göreve çağırıyoruz çalışma saatleri standarta oturtulmalı” dedi.

MHP lideri Bahçeli’nin berberi Münür Önkan gazetemize konuştu. Çalışma saatlerinin düzensizliğine dikkat çeken Önkan, “İlçe belediyeleri göreve çağırıyoruz çalışma saatleri standarta oturtulmalı” dedi.  

Türkiye Berberler ve Kuaförler Milli Takım Kaptanı Münür Önkan, çalışma saatlerinin düzensizliğinden ve denetimsizlikten yakındı. Önkan, birçok meslektaşının çalışma saatlerinin düzensizliğinden mesleği bırakmak zorunda kaldığını belirterek, İlçe belediyelere denetimleri sıkılaştırmaları konusunda uyarıda bulundu. 

ÇALIŞMA KOŞULLARI MESLEK BIRAKTIRIYOR

Önkan, “İzin günlerimiz sıkıntılı. Sabah 8’de dükkân açıyoruz gece saat 10-11’lere kadar çalışıyoruz. Hâl böyle olunca da evdeki eş ve çocuklarımız mağdur oluyor. Onlarla ilgilenemiyoruz, vakit ayıramıyoruz. Bu yüzden boşanmalarda artış yaşandı ve birçok meslektaşımız mesleği bırakmak zorunda kaldı” dedi.

“DENETİM İSTİYORUZ”

Önkan, “Ne kadar para kazanırsanız kazanın ailenize vakit ayıramayınca memnun olamıyorsunuz. Ailenizle birlikte alışverişe dahi gidemiyorsunuz. Bunun en büyük nedeni ise çalışma saatlerindeki düzensizliktir. Çalışma saatleri bir düzene koyulsun. İlçe belediyeler görevini yapsın ve denetimleri artırsın. Denetimsizlik var. Bunun neticesinde de haksız rekabet doğuyor. Belediyeler belirli saatler belirleyecek, o saatlerin dışında kimse dükkân açamayacak. Gerekli kurumlarda denetimlerinin yaptıkları takdirde hiçbir esnaf sıkıntı yaşamaz. Denetim istiyoruz” diye konuştu.

KURUMLAR, ODA İLE BERABER ÇALIŞMALI

Önkan,  ilçe belediyelerin ve maliyenin Berberler Odası ile ortak hareket etmemesinin birçok soruna neden olduğunu belirterek yaşadıkları sıkıntıları şöyle dile getirdi: “İlçe belediyelerin Ankara Berberler Odası ile ortak hareket etmemesi en büyük sorunlarımızdan birisi. Maliye’nin de her isteyene vergi levhası vermesi diğer bir sorun. Bizim isteğimiz bölgelerdeki nüfus yoğunluğuna göre belirli sayıda berber dükkânı açılması. Bir sokakta sayıları 10’ları bulan aynı meslek dalından dükkânlar bulunuyor. Bunun denetimi ve kontrolü iyi yapılmalı ve önüne geçilmeli”

30d34f2d-55ed-4d69-9e0b-171a7ad4a176.jpg

USTALIK-KALFALIK BELGESİ OLMAYANLAR VAR

“Bu tarz sorunların çözümü için Maliye’nin, ilçe ve Büyükşehir Belediyesi’nin berberler odası ile ortak çalışması gerekiyor. Kurumlar arasındaki iletişim zayıf. Hal böyle olunca da ustalık- kalfalık belgesi olmayan birçok kişi berber olabiliyor. İşin erbabı olmayan bir sürü kişi sektörde çalışıyor. Bunun sonucunda da birçok müşteri mağdur oluyor.”

ÇIRAK BULAMIYORUZ

Önkan yanlarında çalıştıracak çırak bulamamaktan da yakınarak, “Belli bir yaşa gelmiş gence ahilik kültürünü veremiyorsunuz. Lise mezunu olmuş gençlere ahilik kültürü aşılayamıyorsunuz. Çıraklık eğitimi küçük yaşlarda verilmeli. Bizler ahilik kültürüyle yetiştik. Bu kültürün berberlik sektöründeki yeri çok önemlidir. Çırak bulmakta sorun yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

bahcelinin-berberi,.jpg

DEVLET BAHÇELİ’NİN KUAFÖRÜ

Önkan, aynı zamanda birçok ünlüyü de tıraş ettiğini belirtti. Cem Yılmaz, Tanju Çolak ve  Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz gibi birçok ünlünün berber dükkânına geldiğini belirten Önkan, spor camiasından da birçok sporcunun saç tıraşı olmak için geldiğini dile getirdi.  ‘Türkiye saç kesim birincisi’ olan ve Türkiye Berberler ve Kuaförler Milli Takım Kaptanı olan Önkan Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli’nin de berberliğini yapıyor. 

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.