Bakan Albayrak yatırımcılarla görüşüyor

Bakan Albayrak yatırımcılarla görüşüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak telekonferans yoluyla 4 bine yakın yabancı yatırımcıyla görüşüyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak telekonferans yöntemiyle 6 bin civarında yakın yabancı yatırımcıyla görüşüyor. Citi, Deutsche Bank, HSBC ve DOME koordinasyonunda düzenlenen zirvede Türkiye'de ekonomik gelişmeler ve yeni ekonomi yaklaşımının da anlatılması ve Bakan Albayrak'ın yatırımcılara mesajlarını iletiyor. Telekonferansa, ABD, Avrupa ve Ortadoğu'daki yatırımcılar başta olmak üzere tüm dünyadan katılım gerçekleşiyor.

Bakan Albayrak, yatırımcılara şu an piyasadaki düzensizliklerle uğraştıklarını ancak Türk bankacılık sisteminin güçlü olduğunu ve bankaların açık döviz pozisyonu olmadığını belirtti. 

Bakan Albayrak'ın konuşmasından satır başları:

Türk Bankacılık sistemi sağlıklı ve güçlü. Şu an piyasa düzensizliği ile uğraşıyoruz. Bankacılık sisteminin açık döviz pozisyonu yok.

Şirketler kısa vadeli yükümlülükleri karşılayabiliyor. TCMB mali politika ile paralel adımlar atacak. İddialı tasarruf programı için tüm bankalara görev verildi. Vergi yapılandırmalarından önemli gelir bekliyoruz. Enflasyonu düşürmek en önemli önceliğimiz.Yapısal reformlar önceliklerimiz arasında.

Sermaye kontrolleri ajandamızda değil ve olmayacak. IMF ile işbirliği planımız yok. Yatırımcılarla açık ve şeffaf diyalog geliştireceğiz.

Halkbank ile ilgili ceza beklemiyoruz. ABD Hazine Bakanı Mnuchin ile iyi iletişim içerisindeyiz.

Dün Bakan Albayrak'ın da bulunduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani arasında toplantıdan 15 milyar dolarlık doğrudan yatırım çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.