Bakan Soylu:  Muhtar da görevden aldım

Bakan Soylu: Muhtar da görevden aldım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görevden alınan belediye başkanlarına ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. Soylu yargı kararı olmadan bazı muhtarları da görevden aldığını ifade etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasının siyasi değil, hukuk çerçevesi içinde alınan idari bir karar olduğunu söyledi.

Türkiye'deki demokrasinin Avrupa'dan daha üstün olduğunu dile getiren Soylu, "En son İstanbul'da seçim itirazı yapıldı, tekrarlandı. Türkiye'de işleyen demokrasi var. Avrupa'dan kat be kat üstün. Ben demokrasi çocuğuyum. Seçimlere girmişim, Tayyip Erdoğan da öyle. Yoksa ayakta duramayız" şeklinde konuştu.

Görevden alınan belediye başkanlarla alakalı görevden alınan muhtarlar üzerinden dikkat çeken açıklamalar yapan Bakan Soylu, "Bana diyor ki sen tehdit görüyorsan bunu şu çerçeve içinde açığa alabilirsin. Ben bir muhtar açığa aldım. Köyündeki birkaç kişinin koyunlarını çaldı. Ben mahkeme kararı mı beklemeliydim" şeklindeki ifadeleri kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.